Truer med smitte: "Tør du godt tage den?"

Foto: Rigspolitiet

I disse dage truer folk hinanden med corona-smitte.

Siden coronakrisens begyndelse har vi set talrige eksempler på, at coronavirus eller dennes smitte er blevet brugt som et våben, som man enten truer med eller bruger til at skabe utryghed blandt andre mennesker. 

Det skal man dog passe på med. Det ender nemlig med at koste en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, hvis man bliver opdaget. Dette måtte en ung mand sande, da han havde spillet lige lovligt smart i et tog, som han ikke havde billet til. 

Sådan fortæller Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten mandag. 

Tør du godt?

Lørdag først på aftenen skulle en kontrollør udstede en kontrolafgift. En ung mand fra Næstved havde ikke billet til toget, altså måtte den 21-årige "købe" den meget dyrere udgave, som udstedes, når kontrolørene går deres runde i passagervognene.

 Da den 21-årige havde udfyldt sit navn og adresse på afgiften, rakte han kuglepennen tilbage til kontrolløren og kom med den kække kommentar, som endte med at resultere i, at den 21-årig fik sig en sigtelse sammen med sin bøde.

Han sagde: "Tør du godt at tage den? Jeg har Corona". Det kostede den 21-årige en sigtelse for at overtræde ordensbekendtgørelsen, ligesom han også fik kontrolafgiften med hjem i baglommen.