Troede de var smarte: Men nu falder hammeren

Foto: Statens Serum Institut

Nu falder straffen

Seks aarhusianske gymnasieelever forfalskede deres coronapas for at kunne fremvise et negativt testsvar og møde til undervisning. Den beslutning fortryder de formentlig nu. 

Fredag kan Østjyllands Politi nemlig fortælle, at de seks unge mennesker nu er blevet sigtet for dokumentfalsk i den forbindelse. 

I sidste uge fik Østjyllands Politi en henvendelse fra et gymnasium i Aarhus, hvor en medarbejder havde opdaget et mistænkeligt coronatestsvar, som en af skolens elever havde sendt ind. Medarbejderen havde bemærket, at der var nogle detaljer ved testsvaret, der så anderledes ud, og ved gennemgang af alle testsvar fandt man frem til i alt fem coronapas, der var blevet forfalsket på forskellig vis.

Skolen indkaldte de fem elever, to kvinder og tre mænd i alderen 16-18 år, til en samtale, hvor de alle erkendte at have forfalsket deres testsvar.

Advarer på det kraftigste

Sagen blev herefter overgivet til politiet, der nu har sigtet de fem elever for dokumentfalsk. I denne uge blev endnu en af gymnasiets elever, en 17-årig kvinde, sigtet for at have forfalsket sit coronapas.

”Det er rigtig dumt at forfalske sit coronapas, for det kan få langvarige konsekvenser for en ung gymnasieelev. Udover den straf man bliver idømt i retten, kan det også give en plet på straffeattesten, som kan få betydning for de unges uddannelses- og jobmuligheder,” siger politiinspektør René Raffo, der på det kraftigste advarer andre om at forsøge at forfalske coronapas.

Straffen for denne type dokumentfalsk vil typisk være mellem 20 og 40 dages betinget fængsel, men da der er tale om en straffelovsovertrædelse, der har relation til Covid-19, kan straffen potentielt forhøjes til det dobbelte jf. straffelovens § 81d, oplyser Østjyllands Politi.