To store danske teleselskaber politianmeldes

Politiet skal undersøge, hvad der er op og ned i sagen. Foto: Shutterstock

Nu skal to af Danmarks store spillere på teleområdet forklare sig. Det fortæller Forbrugerombudsmanden, der har politianmeldt de to selskaber.

For anden gang inden for godt et år politianmelder Forbrugerombudsmanden teleselskaberne Hi3G og Telia for ulovligt telefonsalg. Også en række virksomheder, der medvirker som enten leadvirksomhed, leadmægler eller callcenter, er blevet politianmeldt.

Selskaberne Telia og Hi3G har accepteret at betale udenretlige bøder på hhv. 575.000 kroner og 475.000 kroner for overtrædelserne. Det fortæller Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelsen. 

Forbrugerombudsmanden udtaler, at man har politianmeldt teleselskaberne Telia (Telia og Call Me) og Hi3G (OiSTER) for at have overtrådt forbrugeraftalelovens forbud mod telefonsalg samt markedsføringslovens forbud mod at ringe til indehavere af enkeltmandsvirksomheder, der er tilmeldt Robinsonlisten eller som har frabedt sig markedsføring.

Også en række virksomheder, der fungerer som enten leadvirksomhed, leadmægler eller callcenter, er blevet politianmeldt for at have medvirket til de ulovlige opkald bl.a. ved at sælge leads, dvs. navne og telefonnumre på forbrugere, som ikke har givet gyldigt samtykke til telefonisk markedsføring fra hhv. OiSTER og Telia/Call Me.

Overholder ikke reglerne

De aktuelle politianmeldelser sker på baggrund af opkald foretaget af virksomhederne sidste år. Både Telia (Telia/Call Me) og Hi3G (OiSTER) blev i februar sidste år politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for ulovligt telefonsalg udført året før. Efterfølgende har de to teleselskaber betalt bøder for overtrædelserne. De politianmeldte leadvirksomheder samt virksomheden, der fungerer som leadmægler, er også tidligere blevet politianmeldt for at have medvirket til ulovligt telefonsalg.

”Vi har gennem længere tid haft fokus på ulovligt telefonsalg og kan nu se, at klagerne over flere af virksomhederne ebber ud. Desværre er der stadig nogle, som ikke overholder reglerne. Det er særligt groft, når der er tale om virksomheder, der tidligere er blevet politianmeldt og har fået bøde for ulovligt telefonsalg,” udtaler forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen. 

”Flere af de politianmeldte virksomheder er leadvirksomheder og leadmæglere, som vi tidligere har politianmeldt for at have solgt ugyldige samtykker til andre virksomheder. Det er vigtigt at understrege, at de virksomheder, som indhenter og sælger forbrugeres samtykke videre, også er undergivet lovgivningen.”