Stop på dansk rasteplads koster 288.500 kroner

Foto: Shutterstock

Et kort hvil på en rasteplads på Fyn endte med at blive en dyr fornøjelse.

En 47-årig chauffør fra Sverige blev torsdag ved retten i Odense idømt en bøde på 288.500 kr.

Specialanklager Pernille Moesborg fra Sydøstjyllands Politi fortæller:

"Sagen tog sin start, da Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd, den 27. januar 2018 standsede en 47-årig chauffør i en minibus ved Rasteplads Kildebjerg på Fyn. Den svenske chauffør fragtede personer i bussen og en personbil på en påhængsvogn, men han kunne hverken fremvise tilladelse til passagerkørsel eller til godskørsel, ligesom der var adskillige andre forhold, der ikke var, som de skulle være."

Den svenske chauffør blev senere standset i samme minibus henholdsvis den 9. og 14. april 2018, selvom bussen ved sidste standsning havde kørselsforbud i Sverige.

Mødte ikke op

Her kunne det konstateres, at der stadig ikke var kommet styr på, hverken tilladelser eller de andre forhold, der havde været galt ved første standsning. 

"Føreren var i dag tiltalt for at være ansvarlig for både egne og virksomhedens overtrædelser, da han reelt var den, der stod for driften i virksomheden, som var ejet af hans datter," uddyber specialanklager Pernille Moesborg.

Den 47-årige chauffør mødte ikke i retten, og blev dømt som udebleven.

Hans datter blev ved Odense Rets dom af 6. august 2019 idømt en bøde på 330.000 kr. for virksomhedens overtrædelser i forbindelse med de tre standsninger. Da føreren ikke mødte op i retten, kendes hans holdning til dommens udfald ikke.