Røg en joint - og så tog hun til køreprøve

Foto: Rigspolitiet

En 27-årig kvinde fra Bornholm gjorde lidt ekstra, da hun ville dulme nerverne inden sin køreprøve.

Bornholms Politi fortæller i døgnrapporten torsdag om en hændelse, hvor betjentene ikke behøvede at bevæge sig uden for politigården. Det skete nemlig værre eller bedre end, at en 27-årig kvinde, der havde overtrådt loven, kastede sig direkte i ordensmagtens arme. Hun dukkede nemlig op til sin køreprøve, fortæller Bornholms Politi. 

Onsdag dukkede en 27-årig køreskole-elev op på politigården i Rønne. Hendes nerver sad formentlig uden på tøjet, som de gør ved de fleste i den situation. Kvinden havde angiveligt forsøgt at dulme sine, inden hun dukkede op på politigården. Det viste sig bare, at politiet opdagede det, inden køreprøven gik i gang. 

Fatter mistanke

Inden køreprøven blev sat i gang opstod der dog mistanke på stationen om, at den unge kvinde ikke helt var ved sine fulde fem. Betjentene mistænkte hende for at være påvirket af euforiserende stoffer, og så er det naturligvis ikke tilladt at køre bil. 

Derfor besluttede politiet, at man ville gennemføre en narkometertest. Denne afslørede, at den 27-årige kvinde havde indtaget hash, og hun blev derfor sigtet for at have kørt bil, mens hun var narkopåvirket. Hun blev anholdt og kørt til blodprøveudtagelse og må nu afvente resultatet af blodprøveanalysen.

Skærpet straf

Dansk Misbrugsbehandling fortæller på deres hjemmeside, at der I 2017 blev indført nye regler, der adskiller kørsel, hvor man er påvirket af hash, fra kørsel med andre bevidsthedspåvirkende stoffer i bloddet. Efter lovændringen er sanktionerne for hashkørsel opbygget efter en trappestigemodel, hvor straffen stiger i takt med, hvor påvirket chaufføren var. 

Der er fastsat følgende tre grænseværdier for THC-kørsel:

  1. Lavt niveau THC: (over 0,001-0,003 mg /kg blod)
  2. Mellem niveau THC: (over 0,003 men ikke over 0,009 mg /kg blod)
  3. Højt niveau THC: (over 0,009 mg /kg blod)