Politiet forklarer fejl: Det er meget beklageligt

Sagen om en trafikulykke nåede aldrig for retten inden, at gerningsmanden kørte en fem-årig pige ihjel.

Københavns Politi erkender, at der er blevet begået fejl. Det kommer efter, at der er sket en fejl i en ældre trafiksag om flugtbilisten Helmi Mossa Hameed, der kørte en lille pige ihjel.

Det fremgår af en kommentar til Ekstra Bladet.

Der bliver dog nægtet at stille op til et interview både fra politiet og anklagemyndighed, hvorfor Ekstra Bladet ikke fik muligheden for at komme med opfølgende spørgsmål. 

B.T. kunne i starten af december afsløre, at den 21-årige Helmi Mossa Hameed tidligere har været involveret i en anden trafikulykke, hvor han blev tiltalt. 

Det skete et år og ti måneder inden, at han kørte kørte en fem-årig pige ihjel.

Ekstra Bladet har fået indsigt i den tidligere trafikulykke, som Hameed har forårsaget, hvorefter de har kunnet bekræfte, at han havde en promille på 1,09, ligesom han kørte mindst 86 kilometer i timen, da han bragede ind i en anden bil. 

Det medførte, at to kvinder blev alvorligt kvæstet. 

Har ikke haft konsekvenser

Der har dog ikke været skyggen af konsekvenser for den 21-årige Helmi Mossa Hameed, da sagen endnu ikke har været for retten. 

Den er nemlig første berammet i 2021. 

Han var involveret i en trafikulykke den 28. oktober, hvor han kørte fem-årige Aya ihjel, hvorefter han flygtede fra stedet. 

Sagsbehandlingen har fået meget kritik, herunder af Dansk Folkeparti. 

Københavns Polti henviste til Københavns Byret, da man spurgte ind til den lange ventetid. Retspræsident Søren Axelsen slog herefter fast, at det faktisk var anklagemyndigheden, man afventede svar fra. 

Københavns Politi har undersøgt dette, og de erkender nu, at man har begået en fejl, som de kalder 'meget beklageligt'. 

Ville have dem lagt sammen

Ifølge Københavns Byret var sagens sat til at starte 17. december 2019. 

Der var dog en anden sag mod Hameed med 41 andre forhold, hvorefter hans forsvarer anmodede om, at man fik dem alle sagt sammen og behandlet ved én retssag. 

Det blev dog afvist. 

Politiet beskriver herefter et forløb, som er præget af misforståelser. 

"Anklagemyndigheden fik dog aldrig givet retten den ønskede tilbagemelding, hvilket er meget beklageligt. Sagen lå i stedet fortsat i retten, mens anklagemyndigheden fejlagtigt afventede, at sagen skulle blive berammet, hvilket ikke skete, før retten tvangsberammede i november 2020," hvilket er efter trafikdrabet på den fem-årige pige.

Helmi Mossa Hameed er varetægtsfængslet, og man forventer, at den ældre sag, de øvrige 41 forhold samt trafikdrabet bliver slået sammen og behandlet i én retssag til næste år.