Peter Madsens drøm i opfyldelse: Drømte om at blive jagtet

Der var et massivt politiopbud, da Peter Madsen flygtede tidligere tirsdag. Foto: Presse-fotos.dk

Politiet har netop holdt pressemøde omkring Peter Madsens flugt tidligere tirsdag.

Livstidsfangen Peter Madsen som sidder bag tremmer for de brutale drab på Kim Wall,  har været hovedpersonen i et voldsomt drama, der udspillede sig tidligere i dag. Omkring klokken 10 tirsdag formiddag, flygtede livstidsfangen Peter Madsen fra Herstedvester Fængsel. Ifølge Ekstra Bladet tog han en kvindelig ansat fra fængslet som gidsel og truede med en pistol lignende genstand - derudover truede han også med, at være i besiddelse af en bombe. 

Han truede sig angiveligt vej ud af fængslets port, ved at sige han ville slå kvinden ihjel, hvis ikke der blev åbnet. Da betjentene vurderede at kvinden var i fare og at det var meget voldsomt, valgte personalet at bakke væk. Politiet vil dog ikke på dagens pressemøde, bekræfte om der blev taget en kvinde som gidsel under flugten.

Drømte om at være hovedperson i en stor begivenhed

Da Peter Madsen kommer ud fra fængslet, hopper han ind i en hvid varevogn. Politiet fortæller på dagens pressemøde at chaufføren blev anholdt, men at der ikke er noget der tyder på, at chaufføren havde noget med flugten at gøre. De oplyser også at de fortsat er ved at undersøge sagen.

Politiet er nu ved at undersøge om den pistol lignende genstand var en attrap, Peter Madsen smed den fra sig undervejs i forløbet. Kort efter flugten anholder betjentene Peter Madsen og konstaterer at han har et bombebælte om livet, som er yderst vellignende. Derfor blev Peter Madsen placeret i græsset, indtil at bomberyddere havde været på stedet. Politiet oplyser på dagens pressemøde, at der ikke var tale om rigtige sprængstoffer. 

Peter Madsen blev omkring kl.13 atter ført tilbage i politiets varetægt. 

Ifølge Se og Hør, har Peter Madsen tidligere fortalt, at han drømte om at være hovedpersonen i en stor begivenhed. Det fortalte han i et interview i Søndagsavisen i 2014 - altså længe før drabet på KimWall. Her fortalte han, at han drømte om at blive jagtet af helikoptere og udrykningskøretøjer. Han fortalte hvordan han ønskede, i al hemmelighed, at bygge en kæmpe brintballon og flyve den ind over København - alt imens, at han ville blive jagtet af politibiler nede på jorden. 

Han udtalte selv at det måske ikke blev lige præcis dét, som han kom til at gøre - men at han, en dag ville lave en "happening af gigantiske dimensioner".