Nyt forslag: Giv bilister tilskud på 5.300 kroner til at tanke benzin

Foto: Martin Frøland/Ritzau Scanpix

Der er en varmecheck på vej til at støtte de danskere, der har oplevet stigende priser på deres varmeforbrug. Andre steder vil man i stedet give tilskud til benzin.

Herhjemme sker der ikke meget med hverken afgiftnedsættelser på benzinen eller hjælpechecks. 

Vi kan derimod kun sidde og vente på, at Skatterådet forhåbentlig snart sætter kørselsfradraget op.

I den amerikanske stat Californien ser det dog helt anderledes ud.

Her har statens guvernør, Gavin Newsom, nemlig ifølge Boosted fremsat et forslag, som skal give alle bilejere en check på $800 (cirka 5350 kroner). 

Udover to benzinkort af hver $400 til hver eneste bilejer i staten, så har Newsom også planer om at sænke priserne på offentlig transport og endda gøre den helt gratis i visse områder af staten. 

I disse tider, hvor priserne på brændstof også er rekord høj i USA, bliver det nye forslag helt sikkert taget imod med åbne arme blandt statens indbyggere, men det er ikke helt gratis. 

Hvis forslaget blivet vedtaget kommer det nemlig til at koste staten cirka $9 milliarder (60,1 milliarder kroner).

Derudover arbejder Newsom også på at udskyde afgiftstigninger i staten for i alt $11 milliarder (73,5 milliarder kroner). 

Det er altså et dyrt forslag, som dog forhåbentlig vil gøre livet nemmere for statens næsten 40 millioner indbyggere, som kan se frem til at modtage benzinkortene i juli, hvis forslaget bliver vedtaget. 

I Tyskland har staten også valgt at komme indbyggerne til undsætning, da de her ifølge Boosted har sat afgifterne på brændstof ned til det laveste mulige i forhold i EU's krav. 

Det betyder helt konkret, at benzinen i Tyskland kommer til at falde med cirka 2,5 kroner pr liter, og for diesels vedkommende er det næsten 1,5 kroner, hvilket resulterer i, at brændstoffet i Tyskland kommer til at være mellem to og fire kroner billigere pr liter i Tyskland end i Danmark, hvor vi tilsyneladende ikke har meget hjælp at hente fra regeringen.