Nye detaljer om Peter Madsens flugt afsløret: “Dybt bekymrende”

Nye detaljer om Peter Madsens flugt er kommet frem. Det kan du se i programmet Peter Madsens flugt på Kanal 5 og Dplay. Foto: Discovery Networks

De nye detaljer ryster eksperter.

I programmet Peter Madsens flugt, som kan ses på Dplay fra kl. 10.00 i dag og på Kanal 5 kl. 21.00 i aften, kommer det frem, at den livstidsdømte raket- og udbådsbygger havde fri adgang til at bygge stort set, hvad han ville i fængslet. Og meget tyder på, at han frit har kunne lave både en pistol- og en bombeattrap, som han brugte til at true sig ud af fængslet under flugtforsøget den 20. oktober i år. Det oplyser Discovery Networks i en pressemeddelelse.

"Du vil ikke tro det, hvis du så det færdige resultat. Jeg kan selv stå og sige, det er løgn, det her, det kan ikke lade sig gøre. Men det kan lade sig gøre. Det er simpelthen sådan, at hvis du giver mig en knækket skruetrækker og en bøjet murerske og kigger væk i fem minutter, så har jeg lavet en jetmotor ud af det," fortæller Peter Madsen i Dplay-programmet Peter Madsens flugt om de evner, som efter al sandsynlighed gjorde ham i stand til at lave både en pistol- og en bombeattrap, som han brugte til at true sig ud af fængslet med.

I programmet Peter Madsens flugt som kan streames på Dplay fra kl. 10.00 i dag og ses på Kanal 5 kl. 21.00 i aften, bliver Peter Madsens flugtforsøg fra Herstedvester Fængsel den 20. oktober i år kortlagt minutiøst. Samtidig dykker journalist Kristian Linnemann ned i de mange timer med optagelser af samtaler med Peter Madsen, som han har fra Dplay programmet De hemmelige optagelser med Peter Madsen.

For optagelserne kan retrospektivt sige noget om, hvad Peter Madsen brugte sin tid i fængslets værksted på, og hvordan han angiveligt planlagde sin flugt.

Eksperter finder det dybt bekymrende

"Når man hører det her, så er det dybt bekymrende, at der ikke er skredet ind overfor den her mand, og at man ikke har fået en tanke om, hvad der foregår i det værksted hos en mand, der er så sygeligt detaljeret optaget af eksempelvis forskellige våbentyper," siger psykiater Henrik Day Poulsen i programmet.

Samtidig afslører samtalerne, at Peter Madsen har en enorm viden om våben. Og det sammenholdt med hans håndværksmæssige evner og adgang til at lave stort set, hvad han ville i fængslets værksted, gør også programmets anden ekspert bekymret.

"Det er da forbavsende, at han kan fortælle om alle de her våben. Og det er klart, at med den viden om våben, så er han selvfølgelig også i stand til at bruge den viden til at fremstille en meget vellignende attrap," siger Kurt Kragh, tidligere leder af Rejseholdet.

’Peter Madsens flugt’ fortæller historien om, hvordan en af landets farligste forbrydere kunne flygte fra det topsikrede Herstedvester Fængsel. Via øjenvidneberetninger, eksperter og nye gennemlytninger af samtaler med Peter Madsen kortlægger programmet Peter Madsens flugtforsøg.

’Peter Madsens flugt’ kan ses på Dplay fra kl. 10.00 i dag og på Kanal 5 kl. 21.00 i aften