Ny corona-variant påvist i Danmark

Der er nu fundet en ny covid-19-variant i Danmark.

En potentiel ny COVID-19-variant, en kombination af delta- og omicron-varianterne - man kan kalde det "deltacron" - er blevet identificeret. Det skriver USA TODAY. 

Verdenssundhedsorganisationen WHO sagde onsdag, at den nye Covid-19-kombination er blevet opdaget i Frankrig, Holland og Danmark. Det er også blevet fundet i USA, ifølge en ny rapport, der snart vil blive offentliggjort på forskningssiden MedRxiv og af USA TODAY.

Laboratoriet Helix, med hovedkontor i San Mateo, Californien, som arbejder sammen med Centers for Disease Control and Prevention for at spore COVID-19, fandt ifølge forskningen 29.719 positive COVID-19-prøver indsamlet fra 22. november til 13. februar fra hele USA., som omfattede University of Washington Medical Center og testfirmaet Thermo Fisher Scientific.

Forskere fandt to infektioner, der involverede forskellige versioner af deltacron, som følge af kombinationen af ​​delta og omicron genetisk materiale. Tyve andre infektioner havde både delta- og omicron-varianterne, hvoraf et tilfælde havde delta, omicron og Deltacron.

Skal vi være bekymrede?

Eksperter siger, at det er for tidligt at bekymre sig om deltacron. Sammenlignet med tidligere varianter, såsom delta og omicron, ser denne nye variation - som forskerne ikke officielt har givet navnet "deltacron"- ikke ud til at sprede sig så let, sagde William Lee, chief science officer hos Helix.

Indtil videre, på de steder, hvor deltacron er blevet påvist, er der "meget lave niveauer af denne påvisning," sagde Dr. Maria Van Kerkhove, en amerikansk epidemiolog for infektionssygdomme og WHO's COVID-19 tekniske leder, under en pressekonference i onsdags.

For nu har WHO ikke set "nogen ændring i epidemiologien," sagde Van Kerkhove. Og angående deltacron: "Vi har ikke set nogen ændring i sværhedsgrad. Men der er mange undersøgelser, der er i gang."

William Hanage, en epidemiolog ved Harvard T.H. Chan School of Public Health, er enig:

"Det er kun en variant, hvis det producerer et stort antal sager. Så nej, hvis det ikke forårsager mange sager, behøver folk ikke at være bekymrede." sagde han.

De fortsatte varianter "validerer behovet for løbende national overvågning for at identificere potentielle varianter af bekymring som en del af et tidligt varslingssystem, der overvåger for nye virale tendenser, herunder COVID-19, influenza og andre vira," tilføjede William Lee.

Indtil videre behøver folk ikke bekymre sig om Deltacron, da den, indtil nu, ikke viser sig at være mere alvorlig.