Nu lukker Jysk 86 butikker

Foto: Shutterstock

Den danske koncern har besluttet at lukke de mange butikker midlertidligt.

I Ukraine har Jysk i alt 86 butikker. 

Efter Ruslands invasion af Ukraine, som startede torsdag morgen, har den danske koncern nu besluttet at lukke butikkerne midlertidligt. 

Det skriver Finans

Det er Rune Jungberg Pedersen der er kommunikationsdirektør i Lars Larsen Group, der fortæller at butikkerne nu er midlertidigt lukket.

"Det vigtigste for os i denne situation er medarbejdernes sikkerhed. Derfor har vi valgt at lukke alle butikkerne i landet indtil videre," lyder det fra Rune Jungberg Pedersen og fortsætter: 

"Samtidig er der stort fokus på, hvad vi kan gøre for medarbejderne i landet i denne situation. Det arbejder især vores lokale ledelse i Ukraine intenst med, uddyber Rune Jungberg Pedersen.

Jysk er ikke den eneste danske koncern som har valgt at lukke i Ukraine i for en stund. Også Carlsberg har lukket flere bryggerier i landet.

Misilangreb bekræftet

Tidligt fredag morgen skød Ukrainske styrker et fjendtligt fly ned, som fløj over Kijev.

Flyet styrtede efterfølgende ind i en beboelsesbygning, og satte ild til det hele. Det siger Anton Herashchenko, rådgiver for indenrigsministeriet i Ukraine.

Det er uklart om flyet var ubemandet, eller om det udelukkende var var et missil. Kijevs kommunale myndigheder har udtalt, at mindst otte mennesker blever såret, da flyet styrtede ind i bygningen. Det oplyser nyhedsberauet Reuters.

"Frygtelige russiske raketangreb på Kijev," skrev Ukraines udenrigsminister, Dmytro Kuleba på Twitter. "Sidste gang vores hovedstad oplevede noget lignende var i 1941, da den blev angrebet af Nazityskland."

Rusland lancerede en fuldskala invasion af Ukraine torsdag, og Kijev har rapporteret om snesevis af ofre og hundredvis af sårede.