Nægter at vise coronapas: Sniger sig ind alligevel

Foto: Shutterstock

Tirsdag sluttede badeturen tidligt for de besøgende i et dansk friluftsbad

Midt- og Vestsjællands Politi fortæller, at en mand, der nægtede at fremvise coronapas, fik alligevel tilsneget sig adgang til et friluftsbad i Ringsted.

"Kl. 11.28 blev politiet kaldt ud til et friluftsbad i Ringsted, hvor en gæst ikke ønskede at fremvise coronapas ved indgangen. En ansat på stedet oplyste til politiet, at en 44-årig lokal mand var blevet bortvist af personalet, men efterfølgende havde manden sneget sig ind ad en nødudgang og var hoppet i vandet," lyder det i døgnrapporten.

"Manden ønskede ikke at forlade stedet, hvorfor politiet kørte dertil. I mellemtiden var manden løbet fra stedet."

Hændelsen koster i første omgang manden en bøde. Det kan dog også få andre konsekvenser. Hans tur i bassinet gjorde nemlig, at de andre badegæster måtte forlade vandet. Fordi han netop kunne være smittet med corona, træder der nemlig andre regler i kraft, fortæller Midt- og Vestsjællands Politi. 

"Patruljen fandt frem til hans adresse, hvor han blev sigtet for sin ulovlige indtrængen på stedet, hvilket koster en bøde. Badets interne retningslinjer foreskrev, at bassinet skulle tømmes for vand, idet en person uden coronapas havde været i vandet. Politiet vejledte derfor den 44-årige om, at han kan risikere en erstatningssag fra friluftsbadet," oplyses det i døgnrapporten.

Rammer hinanden i otte meters højde

En patrulje måtte tirsdag rykke ud, da et uheld på en klatrebane i Holbæk skulle undersøges. 

"Kl. 14.37 kørte politiet til en klatrebane i Holbæk, hvor to personer havde ramt hinanden på en svævebane. En 50-årig mand fra Gladsaxe og en 48-årig kvinde fra Fredensborg havde i forbindelse med besøget ramt hinanden på en svævebane i omkring 8 meters højde," skriver Midt- og Vestsjællands Politi. 

"Politiet undersøgte omstændighederne på stedet, hvor de to personer blev tilset af ambulancepersonalet. Manden blev efterfølgende kørt til sygehuset for yderligere undersøgelser. Politiet skal nu klarlægge, om der er sket brud på nogle regler i forbindelse med uheldet."