Mødt af rystende syn: Alpaca-unge dræbt i sin indhegning

Alapa - dette er dog ikke alpaca-ungen fra Risagers Kænguru og Alpaca Farm. Foto: Shutterstock.com

Tirsdag eftermiddag tog en uventet og yderst ubehagelig drejning, da en Alpaca-unge blev fundet dræbt på en dyrefarm.

Det første tegn på, at noget ikke var som det skulle være, var da Oliver Risager ikke blev mødt af alle Alpacaerne, da det var fodringstid - normalt kommer de nemlig passerne i møde, når det nærmer sig spisetid. 

Det gjorde de også tirsdag - men der manglede én, nemlig en Alpaca unge på knap et år, det skriver JydskeVestkysten.

Oliver fik øje på Alpaca-ungen som lå bagerst i folden, og som ved første øjekast så ud som om den sov. Bekymringen steg dog, da ungens forældre virkede både stressede og ekstra beskyttende. Desværre var det ikke uden grund. Da Oliver kom nærmere, kunne han se at ungen var blevet dræbt. Ungen var uden tvivl blevet stranguleret med en snor.

Det er på Risager’s Kænguru og Alpaca Farm at drabet på alpaca-ungen har fundet sted. Farmen ligger i Rødekro, tæt op ad skoven på Fladhøjvej. Farmens dyr består af den nu døde alpaca-unge, dens forældre og to brunhalsede kænguruer og deres unge. 

Der opstod med det samme ny bekymring

 Da Oliver Risager opdagede Alpaca-ungens voldsomme skæbne, blev han straks bekymret for kænguru-ungen som også var udenfor på farmen, hans første tanke var om den ogå var dræbt eller blevet stjålet. Men den lille kænguru var der endnu og var udskadt. 

 Dog var det tydeligt at mærke på dyrene at der havde været ubudne gæster på dyrefarmen, de var både skræmte og stressede.

 Oliver Risager passede dyrene, mens hans far Henrik Risager som ejer farmen, var på ferie. Det var derfor Oliver som måtte overbringe ham den uhyggelige nyhed over telefonen. Han fortæller at der blev meget stille i telefonen og at faderen var meget chokeret.

 Det er dog ikke første gang at farmen har haft ubudne gæster, der har tidligere været unge mennesker som ved hjælp af en stige, er kommet over hegnet og ind til dyrene. De har dog ikke gjort skade på dem, men ville se dyrene på tæt hold, fortæller Oliver Risager. 

Det er stadig uvist hvem der har dræbt alpaca-ungen, men Oliver er overbevist om at gerningsmanden- eller gerningsmændene er kommet ind over hegnet, hvor de også har brugt en snor som omkranser hegnet, til at strangulere ungen.

 Oliver Risager kan også fortælle at de er godt træt af ubudne gæster, så nu kommer der et stødhegn op, rundt om dyrenes indhegning som skal beskytte dem.