Mange gør det stadigvæk: Nu skal det være slut

Foto: Shutterstock

Politiet sender nu en skarp advarsel til borgerne

Mange forældre er optaget af deres mobil, når de kører på skolevejene, viser en ny undersøgelse. De bør droppe mobilen og i stedet holde øje med de børn, der er på vejen, lyder det i en aktuel kampagne.

Der er ofte en del trafik på skolevejene om morgenen, og man skal være ekstra opmærksom, så man ikke overser hinanden. Men det er ikke alle, der har fokus på trafikken hele tiden.

I en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik svarer 34 % af forældrene, at de har oplevet at andre forældre var så optaget af deres mobil, at de ikke så sig for, når de skulle videre.

Det har politiet også bemærket, understreger Sydøstjyllands Politi fredag

"Politiets erfaringer viser desværre, at mange bilister ofte har så travlt med at bringe deres egne børn sikkert til skole, at de glemmer at vise hensyn over for andres børn, der cykler eller går på vej til skole. Der er desuden en del forældre, der glemmer at spænde deres børn fast i sikkerhedssele eller autostol, ligesom de ofte også selv glemmer at bruge sikkerhedsselen. Samtidig er der ind i mellem forældre, der skaber kaos og utryghed ved at parkere uhensigtsmæssigt og ulovligt, når de sætter deres børn af ved skolerne, og mange trafikanter respekterer ikke skolepatruljernes arbejde," skriver politiet i en advarsel

"Vi vil gerne opfordre alle trafikanter til at optræde ekstra hensynsfuldt og opmærksomt specielt i de kommende uger, hvor det for mange af de mindste er første gang, de skal færdes i trafikken. Egentlig drejer det sig måske bare om at komme ud af døren 10 minutter før, man plejer, så der er god tid til at aflevere sit barn uden at glemme hverken sikkerhedsseler eller færdselsreglerne," udtaler politiinspektør Tom Trude fra Sydøstjyllands Politi i den forbindelse

Vigtigt

Det har man blandt andet tage konsekvensen af i Rebild Kommune, fortælles det i en pressemeddelelse 

"Den 11. august begynder 329 børn i skole i Rebild Kommune. For at passe på dem har kommunen sat skilte op på skolevejene, hvor der med store typer står ”Børn på vej”," skriver kommunen - og uddyber:

"For selv om de fleste forældre siger, at de er trygge ved at sende deres børn i skole på egen hånd, så er det vigtigt, at endnu flere trafikanter har fokus på trafikken og ikke på mobilen."

Lene Hvilsom er leder af Center Børn og Unge, og hun er glad for kampagnen:

"Det allervigtigste for os er naturligvis at børnene kommer sikkert til og fra skole, så det går naturligvis ikke at forældrene er uopmærksomme i deres biler ved skolen. En anden, og nok så vigtig sag er, at forældrenes adfærd smitter. Så når forældre bruger håndholdt mobil og ikke ser sig for, kan det betyde, at flere børn begynder at bruge deres mobil håndholdt, når de færdes på egen hånd i trafikken. For voksnes adfærd smitter. Den dag hvor børnene skal færdes alene, skal de helst have sikre trafikvaner og ikke være optaget af deres mobil, når de cykler afsted, slutter Lene Hvilsom."