Ildspåsættelser og uro: Unge mænd stoppet med brændbar væske i bilen

Weekenden har været præget af ildspåsættelser og uroligheder i Aarhus-bydelen Brabrand. Foto: Presse-fotos.dk

To 18-årige mænd blev sent søndag aften anholdt og sigtet for forsøg på groft hærværk og forsøg på grov forstyrrelse af den offentlige orden.

Klokken 23.29 standsede en patrulje en bil på Edwin Rahrs Vej i Brabrand. I bilen lå flere våben og noget brændbar væske, og de to 18-årige mænd, som sad i bilen blev anholdt på stedet.  Det er nu ved at blive vurderet, om de to anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør i løbet af mandag. 

Søndag aften og nat var der flere tilfælde af uroligheder i det vestlige Aarhus. 

Omkring kl. 22.00 kastede en gruppe drenge sten på en bus, og Midttrafik indstillede deres kørsel i området i løbet af aftenen og natten. Senere samledes en gruppe unge sig på Karen Blixens Boulevard, hvor de lavede en mindre barrikade på vejen af blandt andet byggematerialer. 
Da de unge nægtede at fjerne sig, brugte Østjyllands Politi gas, der fik personerne til at stikke af, og barrikaderne blev fjernet.  

Ild i skraldespande

Flere gange i løbet af aftenen blev der kastet med sten, fyrværkeri og balloner med maling mod politiets biler – ingen betjente blev ramt. Derudover blev der tre gange sat ild i skraldespande i det vestlige Aarhus. 

”Vi fortsætter selvfølgelig med at være meget synlige i Aarhus Vest, og ud over vores patruljering og efterforskning, så er har vi også opjusteret vores forebyggende indsats og vores samarbejde med kommunen. Det er fuldstændigt uacceptabelt, at en gruppe opfører sig på den måde og skaber utryghed for de andre beboere i området, og derfor fortsætter vi selvfølgelig vores intensive indsats, ” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen. 

Natten til søndag blev yderligere tre personer anholdt i forbindelse med episoder i Aarhus Vest. Østjyllands Politi vil løbende forsøge at identificere de gerningsmænd, som ikke bliver anholdt på stedet i forbindelse med stenkast og lignende.