Højsæson starter snart: Sidste år skete det 55 gange hver dag

Foto: Shutterstock

Når andre går på ferie, så tager indbrudstyvene på arbejde

Sommerferien nærmer sig, og det samme gør sommerhalvårets mest indbrudsplagede måned. Det er traditionelt højsæson for indbrud, fortæller Det Kriminalpræventive Råd i en pressemeddelelse. 

"Sommerferien er lig med tomme huse og sultne indbrudstyve. Men hvis du og naboerne samarbejder og deler viden med hinanden, kan I snyde tyven," skriver rådet - og fortsætter: 

"Og selvom de særlige forhold omkring Covid-19 har betydet, at indbrudstallet er faldende, er der stadig god grund til at være ekstra opmærksom i de store ferieuger. Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i Corona-året 2020 blev begået 55 indbrud om dagen i juli måned. Det er 56 % flere end i årets andre lyse måneder, og det gør juli til højsæson for indbrud."

Men hvis tyven er i tvivl, om der er nogen hjemme, er det for risikabelt for ham at begå indbrud.

Anbefaler tjeneste

Opmærksomme naboer er det, der stresser tyven mest, fortæller Sarah Risbøl Jacobsen fra Nabohjælp, som det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden står bag.

"I Nabohjælps app kan du invitere dine mest betroede naboer til at passe på dit hus, mens du er på ferie. Så får dine feriehjælpere løbende gode råd og påmindelser om at få huset til at se beboet ud; fx ved at parkere en bil i den tomme indkørsel, tømme din postkasse eller flytte rundt på dine ting. Påmindelserne i appen gør, at feriehjælpen bliver mindre tilfældig, og det er netop systematikken, der snyder tyven," siger Sarah Risbøl Jacobsen.

Heldigvis findes der gode naboer i hele Danmark. Lige nu bruger hele 212.893 danskere Nabohjælps app, oplyser Det Kriminalpræventive Råd. 

Derudover har rådet også delt er par råd, der kan hjælpe med at snyde tyven i ferien 

  • Arrangér feriehjælp med dine betroede naboer i Nabohjælps app.
  • Tænk over, hvor synlige dine værdifulde genstande er fra gaden. Kan man se dine designermøbler gennem vinduerne? 
  • Efterlad lidt opvask, vasketøj eller børnenes legetøj fremme – det signalerer, at der er nogen hjemme.
  • Sæt en timer på din radio og dit lys, eller brug et fake-tv, der får det til at se ud som om, at dit tv er tændt. 
  • Lås dine redskaber og dit værktøj inde i redskabsskuret, så de ikke kan bruges til at bryde ind.
  • Klip hækken ned til 1,6 meter. Dermed minimerer du de gode gemmesteder omkring boligen.