Fængslet efter terrorplaner mod Danmark: "I skal dø"

Han er blevet fængslet og sigtet efter terrorparagraffen.

Det skyldes, at han har udsendt dødstrusler og tidsubestemt advarsel om væbnet angreb mod Danmark. Han blev derfor fremstillet i Dommervagten i København bag lukkede døre, for at have planlagt et terrorangreb mod et ukendt mål i Danmark. 

Senioranklager Louise Nielsen læste sigtelsen op for Ekstra Bladets reporter. Hun beskriver det som 'meget alvorlige' trusler om at begå drab eller vold, som han har lagt ind på 7-Elevens kundeportal. 

Han har angiveligt skrevet, at han har en pistol, en AK-47-automatvåben og en shothgun.

"Jeg overvejer at dræbe jer - siger ikke hvornår. I fortryder alt, hvad I har gjort imod mig. I skal dø, når det er tid," skrev han ifølge anklageren. 

Kan få straf på livstid

Den 20-årige mand, der er af mellemøstlig oprindelse, bliver sigtet efter straffelovens paragraf 114, stk. 3. I daglig tale kaldes den også for terrorparagraffen, og den dækker over trusler, der skræmmer befolkningen. 

Han kan risikere at få fængsel på livstid, hvis han kendes skyldig i tiltalen. 

Der er blevet nedlagt navneforbud i sagen, og der blev behandlet krav om varetægtsfængsling bag lukkede døre. Det skyldes, at sagen er 'på et meget tidligt stadie'. 

"Der er tale om en ganske alvorlig sigtelse. Truslerne er fremsendt til en kundeportal, så vi er i den digitale verden. Spor kan fjernes, også selv om den sigtede er bag lås og slå. Personer, som han er i kontakt med, kan på afgørende måde skade efterforskningen," lød det fra anklageren ifølge Ekstra Bladet. 

Udgjorde smitterisiko

Den 20-årige, der er sigtet i sagen, var ikke til setede, hvilket blev godkendt af dommeren. Der blev henvist til, at han risikerede at sprede coronavirus. 

Det blev sagt, at den sigtede mand var sammen med en person i weekenden, som havde coronavirus. Det har ikke været muligt at verificere en lyntest. 

Han hæver selv, at den første test var negativ.