Ender på date med bevæbnet mand iført elefanthue

Foto: Kim Matthai Leland

En 75-årig mand troede, han skulle mødes en kvinde, som han havde skrevet sammen med

En ældre mand blev tirsdag aften udsat for et groft røveri i Aarhus. Det fortæller Østjyllands Politi i døgnrapporten

Normalt er Aarhus kendt som smilets by. Det smil må dog være stivnet en smule tirsdag. I hvert fald for en 75-årig mand, der havde fået indtryk af, at han skulle mødes en kvinde, som han havde skrevet med. Det viste sig dog ikke at holde stik. 

"Tirsdag kl. 20.52 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 75-årig mand, der kort forinden var blevet udsat for et røveri på Lenesvej i Brabrand," skriver Østjyllands Politi, inden de uddyber:

"Den ældre mand har forklaret til politiet, at han havde haft skriftlig kontakt med en kvinde, som han havde aftalt at mødes med på Lenesvej. Kort efter han var ankommet til stedet, var en mand iført en sort elefanthue dog dukket op i stedet."

Tror, det var en pistol

Østjyllands Politi fortæller, at den ældre mand efterfølgende blev truet af manden, der pludseligt var dukket op

"Den 75-årige mand har fortalt politiet, at manden med elefanthuen truede ham verbalt, mens han holdt en pistollignende genstand tæt på hans hoved. Manden krævede penge, og den ældre mand udleverede nogle personlige værdigenstande samt nogle kontanter, hvorefter gerningsmanden løb fra stedet i nordvestlig retning."

Politiet vil gerne tale nærmere med gerningsmanden, derfor har de udsendt et signalment. Han beskrives som: 

  • Ikke etnisk dansk af udseende
  • 20-30 år gammel
  • Ca. 180 cm høj
  • Almindelig af kropsbygning
  • Talte dansk med accent
  • Var iført en sort elefanthue, sort jakke/trøje, sorte bukser og mørke sko

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan have set gerningsmanden umiddelbart før eller efter røveriet, der fandt sted kl. ca. 20.50 tirsdag aften. Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114, fortæller politikredsen