Efter stor tragedie: Nu reagerer Kongehuset

Foto: Terje Bendiksby/NTB/Ritzau Scanpix

Onsdag aften ramte tragedien den norske by Kongsberg

Onsdag aften gennemførte en mand et angreb med bue og pil samt andre endnu ukendte våben i den norske by Kongsberg, der ligger sydvest for Oslo. Under angrebet blev fem slået ihjel og to andre såret. Det har siden vist sig, at gerningsmanden er en 37-årig dansk mand, der bor i Kongsberg. 

Den 37-årige dansker er blevet sigtet og har erkendt, at det er ham, der er gerningsmanden. 

Nu har det norske kongehus også reagereret. Kong Harald har torsdag udsendt en meddelelse, hvor kongen forholder sig til de tragiske begivenheder, der fandt sted lidt efter klokken 18 onsdag aften

Kong Harald er rystet

"Vi er forfærdede over de tragiske hændelser i Kongsberg i går aftes. Vi føler med de pårørende og sårede i sorgen og fortvivlelsen. Og vi tænker på alle berørte i Kongsberg, som har oplevet, at deres trygge nærmiljø pludselig blev et farligt sted," skriver Kong Harald - og fortsætter:

"Det ryster os alle, når grufulde ting sker nær os, når man mindst venter det, midt i hverdagslivet på åben gade. Norge er et lille land. Når Kongsberg nu er ramt så hårdt som samfund, står resten af nationen sammen med jer. Vi sender varme tanker til alle, som nu går en vanskelig tid i møde og til alle, som har krævende arbejdsopgaver foran sig" 

Afslutningsvis understreger kongen, at frygten ikke må få ovetaget:

"Det er vores håb, at trygheden bliver genoprettet, så frygten ikke får fæste"