Efter flere tilfælde: Nu slår politiet alarm

Foto: Shutterstock

De seneste dage har flere pengesedler fået politiet til at slå larm

Sydøstjyllands Politi har i de sidste par uger modtaget flere anmeldelser om køb af varer med falske 1000-kronesedler i politikredsen. Det får nu politiet til at slå alarm. Det sker torsdag, hvor kredsen har sendt en advarsel på gaden, hvori de beder borgerne om at være opmærksomme på de falske penge

"Flere dagligvarebutikker i både Horsens, Vejle, Fredericia og Kolding har oplevet at blive betalt med en falsk 1000-kroneseddel," fortæller Sydøstjyllands Politi, der desuden forklarer lidt om den fremgangsmåde, som bliver benyttet:

"Den typiske fremgangsmåde har været, at en eller to personer køber varer for et lille beløb og har så betalt med en falsk 1000-kroneseddel"

Giver klar besked

Politiet har en klar opfordring til danskere, som får kontanter mellem hænderne det næste stykke tid

"Vi opfordrer derfor til at være ekstra opmærksom, hvis du som betaling modtager en 1000-kroneseddel, eller bliver bedt om at veksle sådan en seddel, og til at kontakte politiet med det samme, hvis du har mistanke om, at der er tale om en falsk seddel. "

Kig fx efter, om sedlerne har både vandmærke, vinduestråd og skjult tråd. Vandmærket og den skjulte tråd kan ses, når sedlen holdes op mod lyset, og mærk også efter, om papirtypen føles som en rigtig pengeseddel. 

Sydøstjyllands Politi efterforsker sagerne med de falske pengesedler, og herunder også om der er en sammenhæng mellem de forskellige sager. Har du oplysninger, som kan hjælpe os nærmere en opklaring, eller har du mistanke om en falsk pengeseddel, så kontakt os via 114.