Betjente og soldater endevender lige nu have i dansk by

Foto: Rigspolitiet

Politiet har bedt Forsvaret om hjælp til at komme til bunds.

Onsdag er Nordjyllands Politi samt Forsvaret tilstede i Aalborg. Det fortælles, at de netop nu graver i en have i bydelen Hasseris. 

"Nordjyllands Politi har i dag, d. 28. april 2021, rekvireret assistance fra Forsvaret i forbindelse med støtte til en konkret efterforskning," skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

"Derfor vil borgere omkring en adresse i Hasseris i Aalborg, hvor politiet og Forsvarets personel arbejder, se en hel del aktivitet. Der er ingen grund til bekymring," oplyser lederen af politiets efterforskning, politikommissær Lene Madsen.

Nordjyllands Politi har mistanke til, at der på adressen ligger nedgravede effekter med tilknytning til en efterforskningssag, hvorfor man i øjeblikket er i færd med at undersøge forholdet nærmere på ejendommen – et arbejde, som Forsvaret bistår med. Politiet regner med, at man vil være tilstede på adressen hele onsdag samt torsdag. 

Det kan der være tale om

”Vi kan ikke på nuværende tidspunkt give detaljer om den konkrete sag, da vi har en igangværende efterforskning, som vi skal tage hensyn til og beskytte,” forklarer politikommissær Lene Madsen, der i samme åndedrag understreger, at beboerne på adressen, hvor der arbejdes, ingen forbindelse overhovedet har til selve sagen. 
 
Politikommissæren kan dog oplyse, at politiet formoder, at det er gamle våben, som kan være nedgravet på ejendommen. 

”Og det skal spor skal vi selvfølgelig have undersøgt til bunds, så borgerne i området har ingen grund til bekymring,” siger Lene Madsen.

Nordjyllands Politi har, af hensyn til efterforskningen, ingen yderligere kommentarer.