Alt for unge Mette blev skilt fra familien og sat til salg på sociale medier

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Der er et stort og - på overfladen - umætteligt marked for kæledyr på sociale medier.

En lille killing var end ikke fyldt 12 uger.. alligevel blev hun solgt på de sociale medier. Det fortæller Dyrenes Beskyttelse om den lille killing Mette, der blev taget fra sin familie og sat til salg for en hurtig mønt. 

Heldigvis slap bagmændene ikke af sted med det. En borger tog nemlig kontakt til Dyrenes Beskyttelses vagtcentral, fortæller organisationen. Hun havde set en lille killing blive sat til salg på de sociale medier. Ud fra billederne vurderede henvender, at killingen ikke var gammel nok til at blive taget fra sin mor - og det skulle vise sig, at hun havde helt ret.

Da killingen ankom til Roskilde Internat, blev hun vejet og hendes tænder tjekket for at kunne vurdere hendes alder.

Det viste sig til, at den lille killing, som nu har fået navnet Mette, kun var 4-5 uger gammel og dermed ALT for lille til at blive taget fra sin mor.

Retter skarp kritik

Beslutningen om at sætte den alt for unge killing til salg kritiseres i meget skarpe vendinger af Dyrenes Beskyttelse. 

"At fjerne så lille en killing bliver taget fra sin mor og sine søskende har store adfærdsmæssige og fysiologiske konsekvenser. Ifølge Dyreværnsloven skal killinger være 12 uger, før de må videreformidles - en aldersgrænse der er sat af hensyn til både kattemorens og killingernes trivsel," skriver Dyrenes Beskyttelse. 

Det skyldes, at små killinger har brug for modermælk og omsorg. De har også brug for at lege og lære at være kat. Og først når de er fysisk og mentalt klar, kan de flytte hjemmefra - og det er de først, når de er 12 uger gamle

"Vi kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at være kritisk over for de salgsannoncer, der florerer på diverse medier husk derfor altid at være opmærksom, hvis dine venner, din familie eller du selv skal adoptere en killing," slår Dyrenes Beskyttelse fast.