Alle ansatte på russisk tv-station siger op for rullende kameraer

Foto: Screenshot fra tv-stationen

Mens de udsendelsen var i gang, valgte alle de ansatte at sige deres job op.

Det var nok ikke sådan, Vladimir Putin havde forventet, at det ville gå i Rusland. Selvom der er indført hastelove, der kan sætte russere i fængsel op til 15 år, så afholder det ikke russerne fra at sige deres præsident imod.

For rullende kameraer valgte en hel TV-station at sige deres arbejde op.

Beslutningen blev truffet af personalet på TV Rain (Dozhd), efter at russiske myndigheder forsøgte at suspendere deres arbejde på grund af deres dækning af krigen i Ukraine.

Natalia Sindeyeva, der er en af ​​kanalens grundlæggere, sagde "nej til krig" i sin sidste udsendelse. Herefter iscenesatte alle medarbejderne en walkout fra studiet. Senere har TV-stationen erklæret, at den har suspenderet sine udsendelser "på ubestemt tid".

Efter personalets dramatiske exit, afspillede kanalen balletvideoen 'Svanesøen'. Netop 'Svanesøen' er helt central i Ruslands historie, da det var den samme video, som blev vist på statskontrollerede tv-kanaler i Rusland, da Sovjetunionen kollapsede i 1991.

Videoen af medarbejderne, der siger op, er nu gået viralt på de sociale medier.

Flere uafhængige medier er blevet lukket af Putin, og de trues med både bøder og fængsel, hvis de ikke fortæller Putins version om krigen i Ukraine.

Det kan du læse mere om her.