Afviser undskyldning: Det skulle betjentene aldrig have gjort

Foto: Rigspolitiet

Han ville gerne undskylde sin opførsel, det fortrød han dog igen

Det startede med en landskampsfejring i landets næststørste by men endte i en konflikt med politiet. Det fortæller Østjyllands Politi i døgnrapporten fredag, hvor de omtaler en hændelse, der endte med at en fodboldfan måtte en tur i detentionen.

"Under torsdagens fodboldlandskamp blev en patrulje sendt til Rådhusparken i Aarhus, da der kort før kl. 20.00 var kommet anmeldelser om, at en større folkemængde bredte sig ud på kørebanen i forbindelse med storskærmsarrangementet på plænen ved Musikhuset," skriver Østjyllands Politi.

Den gik ikke

Politiet fortsætter:

"Betjentene bad personerne på stedet om at trække væk fra kørebane og cykelsti, men det var der en ung mand, der nægtede at efterkomme - trods gentagne anmodninger. Han blev i stedet aggressiv over for betjentene, som han også råbte diverse skældsord efter."

"Den 23-årige mand endte derfor med at blive anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. Han blev kørt til politigården i Aarhus, hvor han fik lov at tilbringe lidt tid i detentionen. Da betjentene gjorde klar til at løslade ham, havde han tilsyneladende haft tid til at tænke lidt over situationen, og han undskyldte sine udtalelser over for betjentene, hvorefter han bad om at sigtelsen blev frafaldet."

Politiet kunne derpå fortæller den unge mand, at den ikke gik. Den besked faldt dog ikke i god jord. 

"Da betjentene oplyste ham om, at man ikke bare sådan kan frafalde en sigtelse, fordi den sigtede har sagt undskyld, blev den 23-årige mand vred og aggressiv, og han røg derfor tilbage i detentionen i endnu et par timer."