Sjældne papegøjer "fløj" fra reden: Politiet jager fugletyve

Det er papgøjer som denne, der er forsvundet. Foto: Shutterstock

I weekenden forsvandt fire sjældne papegøjer fra deres bur.

Nu beder politiet i Østjylannd dyrevener over hele landet om at holde et godt øje med noget mistænkeligt. Søndag måtte en lokaldyreejer nemlig sige farvel til fire papegøjer, som politiet nu efterlyser. Det fortæller Østjyllands Politi i døgnrapporten mandag.

Uret var netop slået 09.38 søndag, da Østjyllands Politi fik en henvendelse fra Hvorslev Papegøjecenter på Energivej i Hvorslev, Ulstrup, hvor der i løbet af weekenden havde været ubudne gæster. I perioden fra lørdag kl. 18.00 til søndag kl. 09.00 har ukendte gerningsmænd opbrudt en træport og er kommet ind til lagerbygningen, hvorefter de er gået hen til papegøjerne af racen Jaco og stjålet fire papegøjer.

Hold øje med disse

Jaco'erne stammer fra Afrika, hvor de lever ved vestkysten og i de centrale deles lavlandsskove, men den findes dog også på savannen eller i mangroveskovene. I naturen er den meget meget sky og vagtsom. Den har en gennemsnitlig levealder på 50 år, men kan i sjældne tilfælde blive helt op til 90 år gamle.

Østjyllands Politi har udsendt et signalement af de fire forsvunde fugle. De beskrives som: 

  • Ca. 30-35 cm store
  • Ca. 15 år gamle
  • Avlsdygtige.
  • Tre af dem havr rød hale, mens den sidstes hale er brun.
  • De har alle ringe på.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man er opmærksom, hvis man falder over salgsannoncer med papegøjer eller i øvrigt bliver tilbud at købe en billig papegøje, da der kan være tale om de stjålne papegøjer. Har man oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 114.