10-årig bortført fra familiens have: Nu er der nyt i sagen

Foto: Shutterstock

En 10-årig dreng forsvandt pludseligt fra familiens egen have.

Nordjyllands Politi efterforsker fortsat intenst i en sag, hvor en 10-årig i går eftermiddags, 7. februar 2021, kortvarigt af en ukendt mand blev ført bort fra sit hjem på Pallesvej i Frederikshavn – kort efter vendte drengen uskadt hjem.

Det oplyser lederen af efterforskningen, vicepolitiinspektør Frank Olsen. 

Signalementet på den ukendte mand er:

  • 15-20 år, ca.
  • 175 cm høj
  • Mørk i huden, brune øjne
  • Sort jakke, blå cowboybukser og mundbind
  • Talte dårligt, men forståeligt dansk.

Politiets undersøgelser har desuden vist, at drengen af den ukendte mand blev løftet ud af haven omkring kl. 15.45 – altså mens de stadig være lyst – hvorpå han blev båret af manden op til den nærliggende Søndergade.

Derpå satte manden drengen ned, men holdt fast i hans hætte, mens de gik over Søndergade, vest ad Smedevej, syd ad Solsikkevej, over Gærumvej og syd ad Solsikkevej, hvor den munder ud Møllehus Alle. En strækning på cirka 800 meter.

Her mødte de to andre mænd, hvorpå den første ukendte mand slap sit tag i drengens hætte – som så kunne løbe uskadt hjem. 

Vil meget gerne høre fra dem

Ifølge politiets oplysninger så disse to mænd lidt ældre ud og var lyse i huden. 

”Dem vil vi meget gerne høre fra, da deres forklaring kan være vigtig for at belyse sagen,” siger vicepolitiinspektør Frank Olsen, og han understreger, at politiet også gerne hører fra andre vidner, der måtte have set noget, især kan opmærksomheden henledes på den rute som drengen og manden tog.  
 
”Det skete, mens det stadig var lyst, så der kan være nogen, der har set episoden,” siger vicepolitiinspektøren. 

Nordjyllands Politi er lige nu i gang med en efterforskningen af sagen, der skal klarlægge de nærmere omstændigheder. Derfor kan politiet ikke udtale sig om motiv til handlingen.  

”Men det har været en voldsom oplevelse for drengen. Vi tager den her sag meget alvorligt, og derfor foretager vi forhøringer i området, sporsikring og en række andre tekniske undersøgelser, der skal bidrage til at belyse forløbet før, under og efter,” forklarer Frank Olsen, og han tilføjer, at man derfor vil komme til at se en del politiet i området resten af dagen.

”Vi kommer til at være synligt til stede deroppe hele dagen, og har man oplysninger i sagen, så kan man som borger i området rette henvendelser til vores betjente på gaden eller ringe til os på 114,” siger Frank Olsen. 

Politiet har ingen yderligere informationer på nuværende tidspunkt, oplyses det.