Tragisk dødsfald får politiet til at advare mod næsespray

Foto: Shutterstock

Borgenes advares nu mod brugen af næsesprays, da de kan være farlige, fortæller politiet.

Politiet advarer torsdag mod farlige næsesprays. Det er politiet i Østjylland, der har offentliggjort advarslen, der kommer på en tragisk baggrund. 

En 23-årig mands dødsfald i Rønde sidste måned kan hænge sammen med, at han har indtaget et farligt stof via en næsespray. Derfor advarer Østjyllands Politi nu mod, at man tager imod eller køber næsesprays på gadeplan, skriver Østjyllands Politi. 

Den 23-årige blev fundet død i sit hjem, og politiet mistænkte, at dødsårsagen kunne være narkorelateret. Der blev foretaget en obduktion og en retskemisk analyse af væsken i næsesprayen, som havde ligget ved siden af ham. Resultaterne af undersøgelser har nu vist, at det farlige stof var både i mandens blod og i sprayen. 

Der er tale om et relativt nyt syntetisk opioidlignende stof.   

Du kan se et billede af den omtalte næsespray længere nede i artiklen.

Deler vigtigt budskab

I sidste uge fik lokalstationen i Rønde pludseligt indleveret fem tomme næsesprays, som politiet mistænker kan have indeholdt samme stof. De sprays er nu ved at blive analyseret. Desuden er der ved analyse af en beslaglagt næsespray i en sag fra Randers fra august fundet det samme stof. 

”Vi har et helt klart budskab til borgerne. Lad nu være med at eksperimentere med den slags næsesprays. Det kan være livsfarligt at indtage, ” siger vicepolitiinspektør Camilla Nielsen.

Det er endnu ikke endeligt fastslået, hvad den 23-årige døde af, men der er ikke tvivl om, at han har indtaget stoffet inden sin død. 

Har du oplysninger om stofferne, så kontakt Østjyllands Politi. Betjentene sidder klar til at besvare dit opkald på tlf. 114.

Det drejer sig om denne næsespray. Foto: Østjyllands Politi