Politiet løfter pegefingeren: Her må du altså IKKE opholde dig

Politiet har en klokkeklar opfordring til befolkningen. Foto: Shutterstock

Danskerne kan ikke holde sig væk fra særligt et sted, selvom forsamlingsforbuddet fortsat gælder.

Solen skinne, genoplukningen af Danmark skrider frem og epidemien bøjer så småt af. 

Siden statsminister Mette Frederiksen (S) kort før påske fortalte danskerne, at hvis myndighedernes retningslinjer fortsat blev overholdt, så kunne Danmark gradvist åbnes igen, er borgerne begyndt at slække mere på at holde afstand, spritte hænder og de andre nye regler, som vi har levet med siden coronavirussen brød ud. Det viser resultater fra Aarhus Universitet, hvor et forskerhold holder øje med danskernes adfærd. 

I det store hele har befolkningen dog været dygtige til at efterleve de fleste af retningslinjerne. Politiet har ved flere lejligheder rost befolkningen, når de har patruljeret ned af tomme gader. 

Torsdag er det dog ikke ros, som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi deler på Twitter. Her kommer politkredsen nemlig med en opsang til danskerne, der fået en slem tendens til at samle sig særligt et bestemt sted. 

Særligt et sted lokker

Flere gange har patruljer fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi konstateret, at befolkningen stimler sammen, hvor de ikke burde. Derfor gik de torsdag til tasterne og sendte en advarsel ud, der skal minde danskerne på, at vi altså fortsat lever under et forsamlingsforbud. 

Særligt take away-stederne er, ifølge politiets opslag, som fluepapir for danskerne, der trænger til luft og noget mad i en tid, hvor restauranter, caféer og barer holder lukket. Politiet pointere, at man dog fortsat skal huske, at vi lever under et forsamlingsforbud, ligesom at overholde retningslinjerne om at holde afstand og tage hensyn. 

Du kan læse tweetet fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi lige her: