Politiet bekymret: Advarer nu danske handlende

Politiet blæser vagt i gevær. Foto: Shutterstock

Fredag advarer ordensmagten.

Genåbningne buldrer derud af, men noget tyder på, at danskerne så småt er ved at glemme, hvordan man egentligt bør opføre sig. Selvom det efterhånden er flere måneder siden, at landet blev lukket i et snuptag, så er faren fortsat ikke drevet over. 

Derfor opfordrer sundhedsmyndighederne fortsat til, at vi holder afstand i det offentlige rum og følger de andre retningslinjer, som forhåbentligt skal sørge for, at smittetrykket holder sig et godt stykke under det acceptable. 

Noget tyder dog på, at de mange huskeregler er ved at glide ud af hukommnelsen, som forårssolen og helligdagene smiler til danskerne. Det får nu politiet til at offentliggøre en klokkeklar advarsel, efter betjentene har bidt mærke i nogle foruroligende tendenser blandt borgerne. 

Lige tæt nok

Østjyllands Politi har fredag nemlig været nødt til at advare på internettet, da de begynder at se nogle bekymrende tendenser i den måde, som danskerne handler ind på. 

"Vi har været v. et par supermarkeder i dag, hvor det var ved at blive lige tæt nok," skriver Østjyllands Politi på Twitter, hvorefter de fortsætter:

"Lad gerne børn og ægtefælle blive i bilen eller hjemme, mens du handler. Hvis alle tager familien med ind i butikkerne, bliver det for trangt. Dagens shoppingråd fra politiet!"

Mange danskere holder fredag fri i anledning af, at det var Kristi Himmelfart torsdag, derfor kan det tænkes, at flere er taget på fælles indkøb som optakt til en weekend, der for nogen er længere end sædvanligt.