Politiet advarer: Undsluppen kvælerslange sidst set ved dansk rasteplads

Foto: Rigspolitiet

En to meter lang kvælerslange får nu politiet til at advare.

Søndag midt på eftermiddagen fik politiets servicecenter et opkald fra en borger, som netop havde haft en bemærkelsesværdig oplevelse ved Karlslunde Rasteplads. Det for

Manden var kørt fra Karlslunde Mosevej ad en mindre asfalteret vej bag ved rastepladsen og ned til Monarch Karlslunde Øst. Da den asfalterede vej sluttede og vejen gik over til at blive en grusvej så anmelderen en slange på omkring to meter, som snoede sig ned i grøften ved et æbletræ.

Han skyndte sig at tage et foto af slangen før han ringede til politiet. Politiet kontaktede en slangekyndig, som fik fremsendt et foto af slangen. 

Dette billede fik en snarrådig mand taget. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

 

Ikke set siden fredag

Eksperten kunne fortæller politiet, at slangen på billedet er en pyton. Det er en familie af kvælerslange, som derfor ikke er giftig. Istedet for at slå deres bytte ihjel med gift, så søger slanger i pyton-slægten at kvæle byttet, når den er på jagt efter mad. 

Da Midt- og Vestsjællands Politi blev opmærksom på slangen, blev personalet på tankstationen ved rastepladsen orienteret om at ringe 114, hvis de så slangen eller hørte om nogen, som havde set den. Politiet har ikke siden fredag hørt fra andre borgere, som har set krybdyret. 

Selvom slangen ikke er giftig, er det ikke just tryghedsskabende, at den er på fri bug, derfor har politiet en klar opfordring til borgere, som skulle løbe ind i slangen.

"Ring til politiet på tlf. 114, hvis du ser slangen. Politiet vil herefter kontakte den slangekyndige, som kan afhente og håndtere slangen," skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten mandag.