Politiet advarer nu mod "naboen"

Nu advarer politiet. Foto: Kim Matthai Leland

Vi danskere har tendens til at stole på hinanden. Det er ikke altid en god ting. Nogen er nemlig ikke for gode til at udnytte den tiltro.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi kommer mandag med en advarsel mod tricktyveri. Det sker efter et ældre ægtepar i fredags fik uønsket besøg. 

Fredag klokken cirka 18.00 bemærkede et ældre ægtepar i Vordingborg en kvinde, der stod i deres opgang. Da manden tog kontakt til kvinden, forklarede hun, at hun var flyttet ind i nærheden og gerne ville lære naboerne at kende. Kvinden fortalte bl.a., at hun gerne ville invitere på middag.

Kommer med advarsel

Undervejs i samtalen fik kvinden adgang til parrets bolig, og i forvirringen lykkedes det en anden person at smutte med ind. Da kvinden kort efter gik, opdagede beboerne hurtigt, at nogen havde rodet i deres ting i et rum ved siden af.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi deler dog også en god nyhed.

"Heldigvis så det ikke umiddelbart ud til, at tricktyvene denne gang havde haft held med at stjæle noget," skriver politiet, inden de kommer med en advarsel:

"Men politiet opfordrer til, at man er særdeles opmærksom, hvis man møder fremmede, der gerne vil ind i ens bolig – også selvom det umiddelbart lyder, som om de har en god intention."