Politiet advarer mod Birthe: Undgå kontakt til hende

Politiet advarer nu mod kvinden, der blot er kendt som "Birthe". Foto: Shutterstock

Onsdag kommer politiet med en skarp advarsel.

De seneste dage har et par borgere været udsat for at blive ringet op af svindlere og fupmagere, som vil luske bankoplysninger ud af folk. Om formiddagen gik det ud over en kvinde fra Eskilstrup, som blev ringet op af "Birthe" fra Nordea, der skulle bruge oplysninger om NemID og kontooplysninger.

Det fortæller Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten onsdag. Her har de dog også en god nyhed. I denne omgang fik "Birthe" nemlig ikke held med sit forehavende. Det lykkedes nemlig ikke "Birthe" at få noget ud af sit forehavende, for kvinden kontaktede straks sit pengeinstitut og spærrede sine kort og konti.

Havde "heldigvis" kun gæld

Em anden kvinde - fra Holeby - blev kontaktet i søndags af en person, der udgav sig for at ringe fra Jyske Bank, og hun fik at vide, at der var nogle mistænkelige transaktioner med overførsel af store beløb i gang på hendes konti. Den pågældende lagde imidlertid på, da kvinden oplyste, at hun kun havde gæld, så der var ingen penge at flytte rundt på.

Derfor kommer Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi dog fortsat med en advarsel: 

"Det giver dog anledning til endnu en gang at advare: Hverken pengeinstitutter eller NETS ringer og kræver oplysninger om betalingskort, NemID eller bankkonti. Man skal aldrig – som i aldrig! – oplyse konto- eller kortoplysninger – eller cpr-nummer for den sags skyld til uvedkommende," fortæller politiet - inden de fortsætter: 

"Lav gerne en kontrolopringning eller kontakt politiets servicecenter på tlf. 1-1-4, hvis du har spørgsmål. Del gerne denne advarsel med pårørende eller venner, der måske er mindre velbevandret på it-sikkerhedsområdet."