Politiet advarer: Hunde efterladt i varm bil ved dansk sygehus

Man skal huske at tage sine forholdsregler, hvis hunden skal med på biltur på en varm dag. Foto: Shutterstock

Forbipasserende alarmerede tirsdag politiet, da to hunde var spærret inde i en bil på en varm parkeringsplads.

Tirsdag formiddag fik Midt- og Vestsjællands Politi anmeldelse om, at der ved Køge Sygehus holdt en personbil, hvori der sad to hunde. Bilen holdt i solen med lukkede vinduer, og hundene så ud til at have det varmt. Det fik straks politiet til at kontakte bilens ejermand. Der ikke var den, der brugte bilen lige nu. Dog lovede ejeren straks at tage kontakt til føreren af bilen.

Kort tid efter fik politiet bekræftelse fra anmelderen om, at hundene nu var kommet ud af bilen, og at de var i god behold.

Kommer med skarp advarsel

Politiet vil gerne opfordre borgerne til ikke at efterlade deres kæledyr i en varm bil, da temperatuen hurtigt bliver høj, hvis den holder i solen. Det gælder især i den kommende weekend, hvor temperaturen forventes at blive meget høje og det kan være meget farligt for en hund at være i bilen, fortæller Midt- og Vestsjællands Politi.

Hvis man ser hund eller andre kæledyr i en varm bil og ikke umiddelbart kan få fat i bilens ejer, så er man velkommen til at kontakte politiet på tlf. 114, så politiet kan hjælpe.