Politiet advarer: Det er ikke os

Foto: Shutterstock

Nu advares borgerne på det kraftigste.

Der findes et utal af svindelnumre, som mange "kreative" banditter benytter sig af, når de forsøger at franarre borgere personlige oplysninger og penge.

Endnu en gang er der nu fupmagere på spil, som vil tilsnuske sig adgang til oplysninger. Derfor advarer Københavns Vestegns Politi nu borgerne. 

Beskeden er klar - "det er ikke os!"

Advarslen kommer onsdag aften, efter at flere borgere har oplevet at blive kontaktet af en person, der udgiver sig for at ringe fra Københavns Vestegns Politi. Vedkommende forsøger at lokke oplysninger om NEM ID ud af borgerne. Politiet understreger at de aldrig anmoder om hverken denne slags oplysninger eller overførsler af penge.

"Vi har til aften modtager henvendelser fra borgere der har modtaget telefoniske henvendelser fra 4386-1448 hvor man oplyser at være fra Københavns Vestegns politi. Det er ikke tilfældet og vi anmoder aldrig folk om at overføre penge eller udlevere NEM ID oplysninger," lyder det fra dem på Twitter onsdag aften.

Er på stikkerne

Det er ikke kun borgerne der skal være på stikkerne - i denne uge er politiet over hele landet også ekstra på stikkerne.

Uopmærksomhed eller manglende orientering er nemlig årsag til hver anden dødsulykke i trafikken. For at få flere til at holde fokus på trafikken, gennemfører alle 12 danske politikredse derfor uopmærksomhedskontrol i denne uge. 

"Få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant eller kommer til at trække over i modsatte vognbane og rammer en modkørende frontalt. For at forebygge de her ulykker sætter vi ind med kontrol i den kommende uge," siger politiassistent Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Det kan du læse mere om her: