Pas på Victor Hansen: Nu advarer politiet

Victor får alle advarselslamper til at blinke. Foto: Rigspolitiet

Ham skal man allerhelst undgå.

Et ældre ægtepar – som stammer fra Nykøbing – blev onsdag eftermiddag ringet op af en Victor Hansen, som fortalte, at han var betjent og efterforskede en sag om tyveri fra parrets bankkonti.

På telefon stod telefonnummeret til Midt- og Vestsjællands Politi, og for at sandsynliggøre historien yderligere, blev parret ringet op fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi – eller det var i hvert fald det nummer, der stod på telefonen. Under samtalen lykkedes det at få lusket flere personlige oplysninger – blandt andet om kort og NemID – ud af parret.

Imidlertid fattede en pårørende mistanke og fik bekræftet, at der var tale om en lurvet fupmager. Deres konti blev straks spærret, og sagen efterforskes nu som en sag om uberettiget anvendelse af betalingskort.

Politiet advarer kraftigt

Men det giver også anledning til at gentage, at hverken politiet, banker eller Nets ringer til folk og beder om oplysninger om betalingskort, NemID eller lignende personlige informationer.

Derfor skal man altid være ekstra på vagt, hvis det sker, og i givet fald afvise den pågældende og selv tjekke op med politiets servicecenter, om der er tale om en reel henvendelse.

Derudover har politiet en klar opfordring til danskere, som læser denne artikel. Det skriver de i døgnrapporten, hvor de netop advarer mod Victor Hansen. Her skriver Sydsjælland- og Lolland Falsters Politi:

"Del gerne denne historie og advarsel med familiemedlemmer, der er mindre digitalt velbevandrede."