LIGE NU: Bliv hjemme

Foto: Shutterstock

Der opfordres på det kraftigste til, at blive hjemme hvis det er muligt.

Sneen vælter ned flere steder i Danmark - endda så meget, at der nu bliver frarådet udkørsel. Det er nemlig kun sne, som vejret byder på - det er også meget blæsende. 

Det får derfor nu flere politikredse til at advare borgerne om, ikke at køre ud.

"DMI har varselt snestorm tirsdag og onsdag for den sydlige del af Sjælland, Møn, Lolland og Falster. Og desuden advarer de om snefygning i resten af politikredsen. Det kan være et imponerende syn, når elementerne raser, men det kan altså også være farligt. For vover man sig ud, risikerer man at køre fast og måske vente længe, inden man kan få hjælp på grund af sne og mange opgaver," lyder det fra Sydsjællands Politi på Facebook og tilføjer:"

Så sådan et vejr er ikke til at spøge med. Bliv hjemme, hvis det er muligt, men hvis du skal ud at køre, så kom af sted i god tid, kør efter forholdene og pas på dig selv og andre.

Og husk altid at tage dine forholdsregler, når du kører i vintervejr: Tjek vejrudsigten før du kører. Medbring isskraber, skovl, handsker slæbetorv og startkabler. Kør kun ud, hvis du har vinter- eller helårsdæk på bilen. Sørg for at have mobiltelefonen opladet og medbring en oplader. Husk nummeret til vejhjælp. Hav varmt tøj, godt fodtøj og tæpper med. Medbring mad og drikke."

 

Skaber problemer flere steder

 

Det er ikke kun Sydsjællands Politi der er på stikkerne, nu hvor vintervejret raser. Også Bornholms Politi har udsendt en advarsel.

 

Vejrmeldingen fra DMI får nu politiet til at fraråde al unødvendig udkørsel på Bornholm. Det skriver Bornholms Politi på Twitter.

 

“Den lokale bereskabsstab er trådt sammen pga. DMI's varsel om snestorm. Der ryddes på klasse B vejene  til kl. 15.30 og klasse A til kl. 18. De fyger hurtigt til igen. Vi fraråder al unødvendig udkørsel efter kl. 18," skriver de.

 

Herunder kan du se billeder af den kraftige snefygning på Bornholm. På øen har Falck haft travlt det seneste døgn med at hjælpe bilister fri fra sneen.

Foto: Presse-fotos.dk

Foto: Presse-fotos.dk

 

Foto: Presse-fotos.dk