Gør hjerteskærende opdagelse i varm bil på dansk parkeringsplads

Foto: Shutterstock

Der var hverken frisk luft eller køligt vand

En mand er blevet sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven i Hillerød. Det fortæller Nordsjællands Politi, der måtte sende en patrulje af sted, fordi manden havde ladet sin hund blive i bilen på en varm dag. 

Det ender med at koste ham en ny rude samt en sigtelse for overtrædelse af dyreværnsloven. 

"Klokken 14.45 blev det anmeldt, at en hund i et ukendt tidsrum havde befundet sig i en bil på en parkeringsplads nær Frederiksborg Slot uden adgang til frisk luft eller vand. En patrulje kørte til stedet, hvor det grundet varmen blev vurderet nødvendigt at få hunden ud," skriver Nordsjællands Politi, der dog var klar til at træde til: 

"Patruljen knuste derfor en rude i køretøjet for at få fat i hunden, hvorefter den blev taget med på politistationen.Hundens ejer, en 87-årig mand fra København, afhentede efterfølgende hunden på politistationen, og han blev i den forbindelse sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven."

Nordsjællands Politi opfordrer dyreejere til ikke af efterlade deres dyr i parkerede biler på en varm og/eller solrig dag.  Temperaturen kan nemlig hurtigt stige i bilen, og det kan føre til hedeslag hos dyret.

Tre lagde på

Det var dog ikke kun i Hillerød, der var ballade. Flere andre steder i politikredsen blev borgere ringet op, fortæller Nordsjællands Politi.

"Omkring klokken 19 modtog Nordsjællands Politi tre af hinanden uafhængige anmeldelser fra henholdsvis Frederikssund, Frederikssund og Rødovre (som dog ligger i Københavns Vestegns politikreds), hvor anmelderne var blevet ringet op af et for dem ukendt telefonnummer, hvor en mand i den anden ende af røret udgav sig for at være fra et pengeinstitut," skriver Nordsjællands Politi, og fortsætter: 

"Her påstod han, at der uretmæssigt var ved at blive hævet 25.000 kroner fra deres konto, og at de i fællesskab kunne sætte en stopper for det, hvis han fik udleveret de relevante personlige oplysninger om anmelderne. De tre borgere valgte alle klogelig at afbryde opkaldet."