Falske penge i omløb: Vær opmærksom, så du ikke ender i fedtefadet

Mandag blev to falske pengesedler opdaget. Foto: Rigspolitiet

Flere falske pengesedler får nu politiet til at bede borgerne om at være varsomme.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi blæser tirsdag vagt i gevær. Det sker efter, at kredsen mandag måtte påbegynde en efterforskning, da flere flakse sedler - af den helt tunge slags - dukkede op i en kiosk. 

Det fortæller Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten, hvor de ligeledes beder borgerne udvise ekstra opmærksomhed, da der kan være flere falske pengesedler i omløb.

Læs også

Pas på: Advarer mod en af danskernes yndlings apps

Hold øje med disse sedler

Hændelsen tog sin begyndelse mandag formiddag omkring klokken 11.26. Her fik politiet en anmeldelse om, at der var en kunde i en kiosk på Gamle By i Haslev, der havde betalt med to falske 50 eurosedler.

Kunden blev ikke stoppet i sit forhavende, da de falske pengesedler først blevet opdaget senere. Herefter gik Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi så i gang med at efterforske sagen.

Det er i forbindelse med efterforskningen, at politikredsen nu kommer med en advarsel til alle borgere, der modtager en euroseddel - eller en hver anden valuta for den sags skyld -, som de mistænker kunne være falsk. Derudover bør borgere også være varsomme, hvis de pludseligt befinder sig i en situation, hvor der handles med euro. 

Læs også

Snart udbetales dine feriepenge: Sådan tjekker du beløbets størrelse