Advarsel: Glem aldrig dette i bilen

Foto: Shutterstock

Efter en række alvorlige hændelser advarer politiet nu.

En række tilfælde de seneste par uger har nu fået Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi til tasterne. De advarer bilister i hele Danmark om at tænke sig om, når de forlader deres køretøj. 

Der har i den seneste periode nemlig været en del eksempler med tyverier fra varebiler, hvor tyven bl.a. har stjålet benzinkort. Kortene er efterfølgende blevet misbrugt for en del penge, fortæller politiet i døgnrapporten. Derfor kommer politiet nu med en helt håndfast advarsel: 

"Lad ikke benzinkort ligge i varebilen"

Gør istedet dette

Bilisterne kan også selv gøre noget, så de undgår at blive ofre for et af den slags tyverier, der kan ende med at koste rigtigt mange penge. Det første er, at man altid skal huske at tage fx sit benzinkort med, så det ikke ligger i bilen natten over. 

Mange varebiler bruges af håndværkere, der ofte - udover benzinkortet - også har for en veritabel formue i værktøj liggende bagi. Dem kommer politiet også med en opfordring til i døgnrapporten: 

"Desuden er det altid en god ide at mærke sit værktøj med fx virksomhedens SE-nummer. På den måde bliver værktøjet mindre attraktivt at stjæle, og hvis det alligevel skulle ske, så er det lettere at finde frem til ejermanden, når det dukker op igen," udtaler Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.