Advarer danskerne: Det er mindst lige så farligt

Foto: Shutterstock

Hvis du har planer om, at bevæge dig ud i morgentrafikken - så bør du være ekstra opmærksom.

Et stort snevejr har endnu en gang ramt stort set hele landet og selvom, at det nu er stoppet de fleste steder, så skal man stadig være ekstra opmærksom. Situationen ude på de danske veje her til morgen er nemlig ikke helt ufarlig, sådan lyder det fra Vejdirektoratet til B.T.

Der er nemlig meldt om tåge og dis flere steder, samt at vejene kan blive spejlglatte, der hvor tempeturen fortsat er under frysepunktet. Så kort sagt meldes der om en "farlig cocktail" ude på vejene. 

Det er over størstedelen af landet, at Vejdirektoratet melder om, at man bør være ekstra påpasselig i trafikken. Selvom der ser ud til at være ryddet, kan vejene nemlig stadig være lumske, da sne og is mange steder er blevet til sjap. Det gør det nemlig lige så farligt som hvis det var sne eller is der lå på vejene.

Der meldes om uheld

Der er allerede meldt om uheld i de tidlige morgentimer på Sjælland og flere politikredse advarer om glat føre.

"Hvis bilerne kører med høj fart, så er sjap mindst lige så farligt som is. For det bliver til sådan noget fedtet, brun sæbe," siger Mette Nedergaard som er vagthavende fra Vejdirektoratet til B.T.

Hun tilføjer også, at man i den grad bør huske på, at det er vinter og at det har sneet i nat - samt at der er minusgrader mange steder. Anbefalinger lyder derfor må det kraftigste på, at man sagtner farten, kører i god tid - og allerhest har bilen udstyret med vinterdæk.

Det er dog ikke kun bilisterne, der skal være ekstra varsomme - bevæger du dig ud på cykel, så skal du også passe godt på. Der er nemlig mange steder, hvor cykelstierne fortsat ikke er nået at blive ryddet. Derfor bør man også passe på, hvis man cykler afsted her til morgen.

DMI melder dog også om, at tirsdagen sætter et punktum for de sidste ugers voldsomme vintervejr. Der er nemlig mere mild luft på vej, som betyder at vi i første omgang vil få skyet og diset vejr i dag - som dog senere på dagen kan give sne eller slud. Det melder de på Twitter.