Advarer danskerne: De slår til lige nu

Foto: Shutterstock

Alle borgere advares nu af politiet

Nu kommer Østjyllands Politi med advarsel, der gælder for alle borgere i hele landet. 

 

"Hvis du er en af dem, der endnu ikke har fundet et ledigt sted at tilbringe sommeren, og drømmer om sommeraftener i et hyggeligt sommerhus eller i en campingvogn, skal du være opmærksom i din søgen," advarer politiet. Det skyldes en helt særlig årsag, fortæller de videre.

 

"De kriminelle er også klar over, at interessen for at finde en hyggelig feriebolig er stor, og det udnytter de desværre til at franarre folk deres penge."

 

Selvom rejserestriktionerne er blevet lempet, forventes mange danskere fortsat at holde deres ferie inden for landets grænser. Dét har de kriminelle fundet en måde at udnytte, derfor gør Østjyllands Politi opmærksom på nogle ting, som kommende feriegæster bør holde øje med

Kommer med følgende opfordring

Østjyllands Politi har delt en række huskeregler, som man bør skrive sig bag øret, inden man lejer sommerens feriebolig. 

Det første råd lyder: "Undersøg, hvem der ejer boligen."

 

"Hvis du skal leje gennem en privat, er det en god ide at kræve at se dokumentation for ejerskabet. Du kan se, hvem der ejer boligen på tinglysning.dk eller boligejer.dk," skriver Østjyllands Politi. 

 

Dernæst råder de til, at man betaler via udlejningsplatformen

 

"Vær særlig opmærksom, hvis du bliver kontaktet af en udlejer, som tilbyder leje uden om udlejningstjenesten for, at I begge kan spare penge. Betal via den udlejningsplatform, hvor du har fundet boligen. Du bør selv skrive platformens hjemmeside ind i dit browser-vindue, frem for at tilgå boligen via et link fra fx sociale medier eller sms for at undgå fuphjemmesider."

 

Yderligere bør man - ifølge politiet - også forholde sig til og undersøge profilens troværdighed

 

"Undersøg udlejers profil på udlejningsplatformen grundigt, og se efter, om den virker troværdig med billeder," råder Østjyllands Politi.