Voldtaget og mishandlet på bryllupsrejse

En kvinde er gennem et halvt år, blevet voldtaget og mishandlet af sin mand.

Det er en voldsom sag, der netop er faldet dom i, ved Retten i Glostrup. En mand er blevet idømt syv års fængsel, samt blevet dømt til at skulle betale en erstatning på 741.300 kroner til sin hustru, det skriver B.T.

Forbrydelserne fandt sted i løbet af en periode på ca. et halvt år i 2019. Ifølge anklageskriftet er kvinden blandt andet blevet voldtaget og mishandlet på parrets bryllupsrejse i Thailand. Der er også tiltale for psykisk vold.

Manden har blandt andet også installeret overvågningskameraer i parrets lejlighed i Herlev. Samt bedt kvinden isolere sig fra familie og venner - og ikke forlade hjemmet uden hans tilladelse.

 

"Luder"

Han har både kaldt kvinden for en ‘luder’ og en ‘synder’ som fortjente at dø. Retten har desuden fundet det bevist at kvinden udover at være blevet voldtaget, er blevet slået og revet i hånden - samt at han tog kvælertag på hende.

Den forholdsvis høje erstatning er givet for tort, svie og smerte samt for tabt arbejdsfortjeneste. Mandens hårde kontrol med hende betød, at hun mistede indtægter fra et job.

Retten har slået fast, at den psykiske vold betød, at kvindens selvværd blev nedbrudt, oplyser specialanklager Morten Frederiksen.

Under sagen har den 40-årige nægtet sig skyldig. Hans forsvarer, advokat Eigil Strand, oplyser, at dommen er anket til landsretten med krav om frifindelse.