Voldsomt: Falder 25 meter ned i brønd

Foto: Shutterstock

Tirsdag morgen måtte Nordjyllands Beredskab rykke ud til en lidt anderledes ulykke.

Klokken 07.48 gik alarmen til Nordjyllands Beredskab. 

Det var en gårdejers kone der slog alarm. Hendes mand var faldet intet mindre end 25 meter ned i en brønd, da han var i færd med at ordne noget på sit vandværk. Det skriver Nordjyske

Brønden som manden faldt ned i var kun omkring en meter i diameter. Under det voldsomme fald kom manden skade og brækkede blandt andet armen, derfor var det ikke muligt for ham at komme op ved egen hjælp. 

Indsatsleder Allan Frisk ved Nordjyllands Beredskab fortæller, at de rykkede ud med sprøjter fra to stationer i området, samt en redningsvogn. Det endte dog kun med at være redningsvognen som de fik brug for.

På Mallevej nær Ranum fik redningsmandskabet sænket en brandmand ned i brønden, til den midaldrende gårdejer. Herefter fik de forsigtigt hjulpet ham op fra brønden og til sidst blev brandmanden også hejst op.

"Vores opgave var at få manden hejst op så skånsomt som muligt. Det var ikke muligt at fiksere manden, mens vi hejste ham op. Det skete først, da det præhospitale beredskab overtog behandlingen af manden, da vi havde fået ham op, så han må have haft voldsomme smerter under opturen. Men han var ved bevidsthed under hele aktionen," fortæller Allan Frisk til Nordjyske om redningsaktionen.

Har aldrig oplevet noget lignende 

Det er ikke kun faldet i sig selv der er farligt, i denne slags situationer hvor et menneske befinder sig på bunden af en 25 meter dyb brønd, er der også en reel bekymring for, at ilten nede i bunden vil slippe op. Hvis det sker, så kan man risikere at dø af iltmangel. 

Dog endte dagens redningsaktion godt og manden slap med brækkede knogler. 

Efter faldet blev han kørt med ambulance til Aalborg Universitetshospital. 

Der var også tilkaldt en redningshelikop, for at kunne fragte manden hurtigst muligt til et hospital - men den kom heldigvis heller ikke i brug i denne omgang. 

Omkring klokken 9.30 kunne redningsmandskabet pakke sammen og køre afsted igen. 

Indsatsleder Allan Frisk fortæller også, at han aldrig har oplevet noget lignende i den tid han har været indsatsleder - og det har han været siden 2005.