Vinkes ind til siden: Skolebus ender med at få pladerne klippet

Foto: Thomas Tolstrup

Skolebussen egnede sig slet ikke til at transportere børn i.

Onsdag formiddag i denne uge fik Tungvognscenter Nord fra Nordjyllands Politi fingre i en skolebus, der kørte på Herningmotorvej ved Harlev J. Heldigvis var bussen uden passagerer, oplyser den ansvarlige for politiets kontrol, politikommissær Claus Kjær-Pedersen. 

Da skolebussen var bragt til standsning, så startede politiet med en hurtig kontrol, der viste, at bussen havde en defekt sikkerhedssele og en udløbet ildslukker.

Bremser var meget slidte

Derfor ville ordensmagten have den forbi en, der kunne gå bussen - som til hverdag bruges til at transportere børn i - efter i sømmene. Derfor blev bussen efterfølgende eskorteret til en nærliggende synshal, hvor de ansatte konstaterede en række alvorlige fejl. 

Konkret drejer det sig om: 

  • 1. aksel i venstre side var en bærekugle opslidt
  • 2. aksel i højre side sad bremsekaliberen løs
  • 2. aksel i venstre side var bremsebelægningen slidt så langt ned, at det var jern mod jern, hvilket bevirkede, at der ikke var nogen bremsevirkning.

De fejl gjorde, at politiet traf beslutning om at fjerne nummerpladerne lige straks. 

”De tre fejl blev alle kategoriseret som farlige fejl. Nummerpladerne blev derfor afmonteret og køretøjet afmeldt,” siger politikommissær Claus Kjær-Pedersen. Derudover tilføjer han, at den endelige bødestørrelse er endnu ikke afgjort.