Ville redde sin hund: Er nu i kritisk tilstand

Foto: Presse-fotos.dk

En 45-årig mand ville redde sin hund og nu er han selv endt i kritisk tilstand.

Torsdag formiddag blev der kl. 10.51 slået alarm til 112, da en 45-årig mand var kommet grueligt galt afsted.

Vagtchef Peter Vestergaard ved Fyns Politi fortæller til SE & HØR, at manden ville have fat i sin hund, der var løbet ud på isen ved Langager sø ved Davinde. Det endte dog helt galt.

Da manden løber ud på søen går han gennem isen, fortæller vagtchefen. Han ligger under isen i grussøen i cirka 5 minutter og bliver hefter reddet op.

"Hans kropstemperatur var meget lav," lyder det fra vagtchefen.

Da manden blev reddet op på land var han livløs og modtog hjerte-lunge-redning. Han er nu blevet bragt til hospitalet, hvor hans tilstand fortsat er kritisk.

"Man håber på det bedste, men han er i kritisk tilstand," fortæller vagtchefen. 

Mandens pårørende er underrettet og der arbejdes fortsat på stedet. Det er uvist hvor tyk isen på søen har været.

Kulden forårsager ulykker flere steder

Det kolde vejr og sneen resulterer i meget glatte veje - men det er dog langt fra alle der tager hensyn til det, når de bevæger sig ud. 

Især en hændelse i morges, har efterladt en indsatsleder målløs. Ib Nielsen som er indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab, rykkede i morges ud til et uheld, hvor to bliver var stødt sammen.

Den ene af bilerne var kommet trillende over nogle hajtænder og havde dermed ikke overholdt sin vigepligt. Dermed var en anden bil kørt direkte ind i den trillende bil. Det skriver TV 2 Nord.

Her understreger indsatslederen at det netop er glat:

"Der var ingen bremsespor, så bilerne er kørt direkte på hinanden. Og det er jo skidekoldt og glat, "siger han og tilføjer:

"Det undrede mig meget, da jeg kørte herud med udrykning og 140 km/t, at jeg bliver overhalet, når der er så glat. Folk kører op mod 160 i timen. Er folk rigtig kloge? Hvis det går galt, skal man være heldig for at overleve," lyder det fra ham. 

Her til morgen har flere politikredse advaret om koldt og glat føre.