Vanvittigt: Bilist blæser gennem byen med 163 km/t

Politiet var på gaden. Foto: Shutterstock

Færdselspolitiet fik travlt i går, da de kontrollerede bilisterne.

I går var Fyns Politis færdselsafdeling tilstede i Vollsmose for at lave færdselsindsats. Den ellers helt almindelige indsats, skulle dog vise sig, at være lidt ud over det sædvanlige. Det fortæller Fyns Politi 

Rundt omkring i landet arbejder de fleste danskere stadigvæk hjemmefra, men for Fyns Politi foregår meget af det daglige arbejde stadig ude på gaden. Dette gælder også for vores færdselsafdeling – og der er rigeligt at lave. I forbindelse med gårsdagens færdselsindsats i Vollsmose blev intet mindre end 16 personer sigtet for forskellige forseelser: 2 personer blev blandt andet sigtet for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer og 1 person er sigtet for kørsel under påvirkning af alkohol, hvor også 2 kørekort er blevet inddraget i forbindelse med hensynsløs kørsel. 

Vicepolitiinspektør Sten Sørensen siger: - Resultatet af gårsdagens indsats taler for sig selv. Mange af forseelserne er meget alvorlige, og de kan i værste tilfælde også få alvorlige konsekvenser for uskyldige menneskers liv, hvis der ikke sættes en stopper for det.”

Foruden sigtelserne om narko- og spirituskørsel, og hensynsløs kørsel, blev også 3 personer sigtet for manglede seler, 1 blev sigtet for manglede styrthjelm på motorcykel, 1 ulovlig knallert blev inddraget og yderligere 3 personer blev sigtet for øvrige hastighedssager. 

Kørte 163 km/t gennem Odense

I samme indsats indgik også Fyns Politis ATK-vogn, som var tilstede ved Åsumvej i Odense.

Her blev der i alt registeret 177 sager, heraf ca. 35 klip, 3 betinget frakendelser af førerretten og 3 ubetinget frakendelser af førerretten. Blandt andet kørte tre bilister henholdsvis 102 km/t, 114 km/t og 162 km/t i en 50 km zone.

Sten Sørensen siger: "Det er fuldstændig vanvittigt at køre så stærkt og udvise sådan en ligegyldighed over for medtrafikanter og fodgængere. Vi kan kun på det kraftigste opfordrer til, at man sænker farten og bruger sin sunde fornuft ude i trafikken.” 

Fyns Politi i disse dage ekstra tryghedsskabende patruljer på gader og veje på hele Fyn, og de har også fokus på trafikken generelt.