Våbensmugler fældet af Huxi: Stoppet ved færgeleje i Danmark

Ved grænseovergange verden over bruges toldhunde. Deres kraftige snuder finder narko, våben og andre ulovligheder, som ellers måske ville finde vej ind i landet. Foto: Shutterstock

En 25-årig mand fra København blev stoppet af toldhunden Huxi, da han kørte ind i landet med baggagerummet ladet med ulovigheder.

En mand kørte tirsdag rundt i Gedser med lidt mere i bilen, end han burde. Snedige gemmesteder kunne dog ikke narre en dansk toldhund, der hurtigt fik sat snuden i sporet. Det fortæller Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten onsdag. 

Det var toldhunden Huxi, der viste stor interesse, da den snusede omkring en dansk bil. Bilen kom tirsdag klokken 17.45 i land fra færgen i Gedser.

Gemte våben i baggagerummet

Føreren var en 25-årig mand fra Frederiksberg. Han ønskede sig dog nok ikke, at Huxi netop blev interesseret i hans bil. Det var nemlig ikke kun ekstra sprinklervæske og motorolie, som den 25-årige havde i baggagerummet. 

Det viste sig nemlig, at han også havde en peberspray i dørlommen og yderligere fem styk i bagagerummet. Politiet blev tilkaldt, og den 25-årige blev sigtet for overtrædelse af våbenloven. De ulovlige peberspray blev konfiskeret, og den 25-årige kan nu vente en bøde.