Udnyttede job på bosted: socialpædagog dømt for sex med beboer

En 36-årig mandlig socialpædagog blev tirsdag i sidste uge, idømt seks måneders fængsel ved Retten i Randers, for at have haft seksuelle forhold til en kvindelig patient på en psykiatrisk afdeling og senere til en hjerneskadet kvinde på et bosted.

Østjyllands Politi fortæller at den 36-årige socialpædagog blev sigtet for at have haft et seksuelt forhold med en 30-årig kvinde, som han var kontaktperson for på en psykiatrisk afdeling i Randers. Forholdet blev opdaget noget tid efter, men var afsluttet, da kvinden betroede sig til en anden ansat og fortalte om forholdet. 

Da sagen blev opdaget, blev den 36-årige mand afskediget. Han fik dog efterfølgende job på et bosted for udviklingshæmmede domsanbragte personer. I starten af Juni 2019, var det galt igen - bostedet anmeldte at en 29-årig kvindelig beboer havde fortalt, at hun flere gange havde haft anden seksuelt omgang end samleje med den 36-årige socialpædagog. 

Udover fængselsstraffen blev den 39-årige også frakendt retten til at arbejde som pædagog eller i øvrigt arbejde på steder med personer med psykiske eller mentale handicaps i fire år. 

I begge tilfælde afviser den 36-årige kvindernes forklaringer.

 

 

 

Nægtede fortsat alle forhold i retten 

 Manden nægtede fortsat alle forholdene i retten, men blev stadig dømt i begge sager efter straffelovens §219, stk. 1, nr. 3 hvor det fremgår, at ansatte på opholdssteder, hospitaler og lignende ikke må havde et forhold til beboere eller patienter. Han blev derudover  også dømt efter straffelovens § 218 for i det ene tilfælde, at have udnyttet kvindens sindssygdom eller mentale retardering, til at opnå andet seksuelt forhold end samleje.

”Den 36-årige var ansat til at passe på de to kvinder, men i stedet udnyttede han sin position, og indledte seksuelle forhold med dem. Selvom han ikke har tvunget kvinderne til noget, så er det en alvorlig sag at misbruge den tillid, som både pårørende og samfund har til, at der bliver passet godt på særligt udsatte borgere. Jeg er derfor tilfreds med, at han i længere periode ikke må arbejde inden for det område.” siger anklager i sagen Anna Truelsen.

 Den 36-årige ankede dommen på stedet.