Troede hun kunne holde fri: Sådan gik det ikke

Foto: Rigspolitiet

Selvom en kvindelig betjent havde fri, så måtte hun træde i aktion.

I sidste uge havde en yngre mand øjensynligt glemt sin pengepung, da han besøgte en smykkeforretning i landets næststørste by. Det fortæller Østjyllands Politi i et opslag på Facebook. 

 

"En 39-årig mand forsøgte onsdag at stjæle en kostbar ring fra en smykkebutik i Aarhus, men det gik ikke helt som planlagt," skriver politiet, inden de fortsætter:

 

"Manden kom ind i butikken i åbningstiden og fik på ukendt vis fat i en nøgle til en af montrerne, som han åbnede. Pludseligt opdagede en ekspedient, at manden puttede en guldring til 72.000 kroner i lommen."

 

Ekspedienten råbte manden an og så fik han pludseligt travlt. 

 

"Da hun råbte, at han skulle lægge ringen, hastede han ud af butikken," fortæller Østjyllands Politi. 

Læs også

Advarer borgerne: Gør det ikke

Uheldet ude

Skæbnen ville det dog således, at en kvindelig betjent netop befandt sig i butikken på samme tid. Hun var blot inde og kigge på smykker i sin fritid. Det stoppede hende dog ikke i at skride til handling, da hun blev opmærksom på, hvad der foregik i forretningen. 

 

"Uheldigvis for ham var en betjent i sin fritid tilfældigvis inde for at se på smykker i samme øjeblik.

 

"Hun reagerede instinktivt, da manden forsøgte at flygte, fik lynhurtigt indhentet ham og foretog en civil anholdelse," fortæller Østjyllands Politi, inden de fortsætter: 

 

"Den dyre ring blev leveret tilbage, og en patrulje overtog manden, som blev anholdt, og dagen efter varetægtsfængslet i et grundlovsforhør, hvor han erkendte tyveriet."

 

"Ik’ så ringe gjort af betjenten, som pludseligt måtte på arbejde i sin fritid," afslutter Østjyllands Politi opslaget på Facebook.

Læs også

Kan give kræft: Nu vil de have gjort det forbudt for unge under 18