Tragisk ulykke: 16-årig kvæstet på løbehjul

Foto: Shutterstock

En 16-årig blev onsdag kvæstet i en trafikulykke.

Midt- og Vestsjællands Politi fortæller torsdag om en slem ulykke, hvor en kun 16-årig på løbehjul endte med at blive indlagt. Ulykke fandt sted onsdag på Ahorn Alle i Ringsted, fortæller Politiet. 

Det var midt på eftermiddagen, at der skete et uheld i rundkørslen ved Ahorn Alle og Næstvedvej Ringsted, da en bil ramte en 16-årig ung mand, som kørte ind i rundkørslen mod færdselsretningen. Bilisten, en 39-årig mand fra Sorø, som kørte ad Næstvedvej og skulle videre ad Ahorn Alle, svingede ud af rundkørslen, men overså her den unge mand på el-løbehjulet.

Hentes i ambulance

Ifølge politiet så kørte den 16-årige ad Næstvedvej og skulle lige over i rundkørslen, men kørte den forkerte vej rundt i rundkørslen.

Han regnede med, at bilisten havde set ham og kørte videre, hvor han blev ramt af den 39-åriges bil. Den 16-årige blev kørt med ambulance til hospitalet, hvor han blev indlagt til observation for indre kvæstelser. Politiet optog rapport om uheldet for at klarlægge omstændighederne omkring sammenstødet.

Loven gælder også på løbehjul

Hvis man er en af de mange danskere, som benytter sig af et el-løbehjul, er det værd at notere sig, at færdsessloven også gælder her. Det fortæller Rådet for Sikker Trafik. 

Disse regler gælder, når man kører på løbehjul: 

  • Du skal være fyldt 15 år (Nogle udlejningsfirmaer kræver 18 år). 
  • Du skal følge cykelreglerne. Dvs. du skal køre på cykelstien, hvis der er cykelsti og følge cyklistsignaler og -skiltning..
  • Du må ikke køre på fortovet, på gangstier eller i fodgængerfelter.
  • Du skal give tegn ved sving og stop.
  • Der må kun være én person på løbehjulet.
  • Du skal køre med lys på hele døgnet.
  • Promillegrænsen er 0,5 og der er nulgrænse for ulovlige stoffer.
  • Børn under 15 år må kun køre på elektrisk løbehjul i trafikken, hvis barnet er sammen med en voksen på 18 år eller derover, som har kontrol over barnets kørsel. På lege- og opholdsområder er der dog ikke krav om, at børn på elektrisk løbehjul skal være sammen med en voksen.